Cadeaus van Gemeente aan Theaterfestival Boulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-08-2011 | Gewijzigd op: 05-08-2011
Op de opening vanmiddag donderdag 4 augustus 2011/17.00 uur van het Theaterfestival Boulevard op de Parade, kwam burgemeester Rombouts met drie cadeaus aan.  Nadat Rombouts Overdam had gefeliciteerd met zijn 61-ste verjaardag [gisteren]  en het publiek een 'Lang zal hij leve..' liet meezingen[ Rombouts zinspelend op het voortbestaan van het festival: 'Ja ja, u zingt eigenlijk voor u zelf.'] volgde de symbolische overhandiging van 3 cadeaus.

-Boven: Festivaldirecteur Geert Overdam, die gisteren 61 werd naast burgemeester Rombouts die met enkele cadootjes kwam en het  festival een eervolle plaats toezegde tijdens Brabant Culturele hoofdstad 2018.
-Rechts: Niet de wethouder voor Cultuur Rodney Weterings [2e v.l.] sprak op de opening, maar de burgemeester [m.]vanwege zijn joviale geste. Uiterst rechts de festivaldirecteur Geert Overdam.
foto 's © paul kriele, 4 augustus 2011.

Daarvoor had Rombouts nog zijn waardering voor dit festival, de organisatie en alle medewerkers  uitgesproken, zoals Geert Overdam in zijn welkom dat ook al deed in de richting van alle kunstenaars en al degenen die '..ons al die concerten en voorstellingen doen beleven.' En ook zei Overdam zinspelend op de bezuinigingen, die de kunst bedreigen: 'We gaan er tegenaan. U weet wat ik bedoel.. . Het zal niet zo zijn dat we ons dit af laten nemen, want het is belangrijk. Het gaat hier over verwondering  en zonder verwondering geen toekomst ', sprak de festivaldirecteur die tot slot  Rombouts een rood hartje overhandigde als teken van warmte en de hartelijkheid die wij hier met onze kunsten  maken.'

-Boven: De openingsact van de artistiek leider Jur van der Lecq.met Touki Delphine, Wunderbaum, Kees Hulst en Wedell Jaspers naar een boek van De Kleine Prins 'Praten met dieren'.
-Links: Tot slot spoot een serpentineskanon duizenden rode papieren rode hartjes over het publiek als teken van het Boulevard 2011 motto: 'Life is wonderful'
.

foto's © paul kriele, 4 augustus 2011.
 

 De cadeaus
Rombouts mocht en kon namens de gemeenteraad  de bezuiniging op  cultuur -met name voor de Boulevard- terugdraaien van € 100.000 naar  € 60.000.  Rombouts  € 60.000 lijkt ons meer dan genoeg..'.
Dan gaat de gemeente Den Bosch, zodra 's Rijks bezuinigingen duidelijk worden, de Boulevard helpen die korting te verzachten. 'De gemeente zal zich inzetten uit die middelen het maximale te halen,' zei Rombouts letterlijk.
Als derde cadeautje kondigde de burgemeester aan, dat de artistieke leiding van zowel  het Jeroen Boschjaar [2016], als van Culturele Hoofdstad [2018] het Theaterfestival Boulevard een prominente plek op die respectievelijke festivals heeft gegeven.  
Rombouts vertelde daarop aanvullend dat het aan Geert Overdam zelf is te danken dat dit zo wordt gegund, '..vanwege de presentatie van jouw eigen artistieke plannen'.

En na die officiële toespraken volgde de openingsact van de artistiek leider Jur van der Lecq.met Touki Delphine, Wunderbaum, Kees Hulst en Wedell Jaspers naar een boek van De Kleine Prins 'Praten met dieren' van Antoine de Saint Exupéry. 

Cadootje van gedeputeerde Bert Pauli..?
De cadeaus van de Gemeente was voor Bastion Oranje aanleiding oud-wethouder Bert Pauli, nu gedeputeerde, te vragen of bij zo'n gemeentelijke geste, de provincie ook over de brug zal komen?
Pauli, anders zo positief en gul hield toch enigszins de boot af. 'De Boulevard is een van de vele culturele uitingen.'
Pauli verwees daarop naar Brabant Culturele Hoofdstad, waarin 80 miljoen omgaat en waarin de Provincie ook al voor 50 miljoen en de vijf grote steden voor 36 miljoe bijdragen. '

Terug naar boven