Impressie sloop Kunstacademie/St. Joost aan Onderwijsboulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2021 | Gewijzigd op: 16-04-2021
Impressie sloop Kunstakademie bericht van 16 april 2021
Voor het gesloopte perceel komt iov van Brabant Wonen voor AVANS  nieuwbouw [Een verbouwing ging in de miljoenen lopen..]., Brabant Wonen beheert het deel wonen voor 200 studenten.Het onderwijs deel is een samenvoeging van verspreid liggende locaties in de  stad: Hervsebaan, Parallelweg en Stationsplein.  De oplevering staat gepland voor augustus 2023. Onder de nieuwbouw zit een parkeergarage voor 140 auto's. 
Onderwijsboulevard de sloop van de Kunstakademie in maart/april 2021.0
foto's © henk van esch, 15 april 2021.

Bericht van 21 december 2020 Op plek Kunstakademie een combinatie van onderwijs en wonen.
Op de plek van, straks de gesloopte Kunstacademie/St.Joost  aande Onderwijsboulevard, komt een nieuw complex dat een combinatie is van onderwijs en wonen waaronder een parkeergaragevoor 240 auto's in de kelder. Met die nieuwbouw komen eindelijk andere locaties in de stad te vervallen. Dat zijn Staionsplein, noodgebouwen achter AVANS, de Parallelweg [voorheen PTT] en Hervenplein. De kunstacademire gaat nog in februari 2021 tegen de grond.
In 2023 moeten die gebouwen  leeg komen en volgen de circa  2300 studenten tezamen in een gebouw 'kunstonderwijs. Daa ris dan ook, samen met Brabant Wonen, voor 200 studenten woonruimte gecreeerd.

Bericht van 3 november 2020 Uitgestelde sloop voormalige Kunstacademie/ St.Joost
Uitgestelde  sloop Kunstacademie/St. Joost aan Onderwijsboulevard 56.
foto © paul kriele,  22 mei 2017

De voorgenomen sloop van de Kunstacademie/St.Joost  aan de Onderwijsboulevard in november dit jaar verschuift naar februari 2021. De redenen zijn uiteenlopend:allereerst was er al een eerder uitstel door oplopende bouwkosten van €  60 naar € 80 miljoen. Dan meer eigentijds:  schooltentames, het stilleggen van de sloopvoorbereiding en een onderzoek naar beschermde flora en fauna.
Over de nieubouw, die in augustsu 2023 klaar moet zijn, laat het bestuur weinig los.  Het wordt een combinatie van schoolgebouw, parkeervoorzieningen en studentenwoningen .
In de bouwperiode verhuist de academie naar de Parallelweg naar  het voormalige EKP, tegenwoordig PostNL.  

Het huidige pand dateert uit de jaren 50 en was indirect een product van de na-oorlogse de wederopbouw. Het bevatte de schrijfmachinefabriek Remington.
Bron: Brabants Dagblad.
 

Terug naar boven