Bon, Annemarie

Annemarie Bon [*Den Bosch, 11 februari 1954] werkte als redacteur bij Okki en Taptoe, jeugdbladen die uitgegeven werden door de Bossche uitgeverij Malmberg.  Vanaf 2002 is Bon full-time schrijfster.Voor die tijd begon zij, na een studie biochemie, in een ziekenhuislaboratorium. Vervolgen was zij werkzaam in een biowinkel. In de jaren 80 kwam zij als free-lance journalist  in dienst bij het Brabants Dagblad.

Vanaf 1991 was zij hoofdredacteur van Taptoe.

Haar eerste boek is 'Help een spreekbeurt [2002].

Voor de gemeente stelde/stelt zij lespakketten samen.Op 18 juni 2011 presenteerde Annemarie in de Openbare Bibliotheek  in de Hinthamerstraat haar eerste historische jeugdroman  'Niets meer te verliezen' over het beleg van 's-Hertogenbosch in 1629. Daarover was niet eerder een jeugdroman geschreven.

Laatste artikelen binnen de categorie Bon, Annemarie:

Annemarie Bon geeft 1e historische jeugdroman uit

Annemarie Bon geeft 1e historische jeugdroman uit

Gepubliceerd op: 18-06-2011 | Gewijzigd op: 19-06-2011
Zaterdagnamiddag 18 juni 2011 werd in de Openbare Bibliotheek in de Hinthamerstraat het eerste exemplaar van 'Niets meer te verliezen' aan wethouder Rodney Weterings aangeboden. De handeling was onderdeel van een gevarieerd programma dat zich concentreerde op het Beleg van 's-Hertogenbosch in 1629. 'Daarover was nooit eerder een jeugdroman geschreven,' sprak Weterings die het boek alom prees: 'Om zijn informatief karakter, omdat het leest als een trein en omdat het heel spannend en onderhoudend is en vlot geschreven.'
Lees meer