Bosschenaar Frits van Dongen tot Rijksbouwmeester benoemd

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-06-2011 | Gewijzigd op: 20-06-2011
De oud-Bosschenaar Frits van Dongen is per 1 augustus 2011 tot Rijksbouwmeester benoemd als opvolger van Liesbeth van der Pol.

Jeugdfoto van Frits van Dongen uit de HBS-tijd [klas 4b2] van het St. Janslyceum.

schoolfoto © 1962
Een meer recente foto van de carrière makende  -voormalige - Bosschenaar Frits van Dongen.

Frits van Dongen [*Den Bosch, 1946] is een oud-lyceïst van de r.k. lycea die in 1965 zijn Hbs-b diploma behaalde.
Van Dongen is in 1980 afgestudeerd aan de TU in Delft. Niet de architectuur was zijn eerste studiekeuze. Van Dongen ontplooide zich tot een verwoed en niet onverdienstelijk basketballer, waarin hij zich ook al in zijn HBS-tijd manifesteerde.

Van Dongen richtte in 1985 in Delft een eigen architectenbureau 'Van Dongen Architekten' op en drie jaar later de Architecten Cie met Carel Weeber, Jan Dirk PeereboomVoller en Pi de Bruijn.

In juni 2011 werd bekend dat de architect, die bekende ontwerpen [o.a.Spazio in Zoetemeer, Cap Gemini in Utrecht en in Amsterdam: The Whale, Heineken Music Hall en de megabioscoop aan de ArenA] op zijn naam heeft staan, tot Rijksbouwmeester wordt benoemd als opvolger van Liesbeth van der Pol.
Als rijksbouwmeester bekleed je de positie van adviseur bij de keuze van architecten voor overheidsgebouwen.

Voor Den Bosch kan deze benoeming interessant worden wanneer er een keuze gemaakt gaat worden voor een ontwerp voor een nieuw theater, waarbij de rijksbouwmeester dus een rol speelt.

Voor een cv zie wikipedia Van Dongen Frits