BBS Bossche Broek de beste met schoolmusical

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2016 | Gewijzigd op: 23-09-2016
De basisschool Het Bossche Broek  is uitgeroepen tot winnaar van de jaarklijkse schoolmusical*.
De schoolmusical is door Stage Entertainment Nederland (voorheen Albert Verlinde Entertainment) in opdracht van Jheronimus Bosch 500 in 2014 ontwikkeld, met als doel ook de jongere generatie kennis te laten maken met leven, werk en creativiteit van Jheronimus Bosch.
Dit jaar hebben vele scholen een musical opgevoerd geïnspireerd op Jheronimus Bosch.

   
Leerlingen van basisschool Het Bossche
Broek met de schoolmusical over Jheronimus.


foto's © ben nienhuis, 23 september 2016
 

*Op vele basisscholen is het een traditie. Groep 8 neemt aan het einde van het schooljaar afscheid met de opvoering van een musical.  De beste opvoering wordt nu door Stage Entertainment Nederland beloond: met de gehele groep naar DeLaMar theater in Amsterdam voor Ciske de Rat Musical. 

Nederlands belangrijkste middeleeuwse schilder was anders dan anderen. Hij maakte werk wat niemand ooit eerder had gezien. Hij keek met andere ogen. Een prachtig uitgangspunt voor een musical.

Jheronimus Bosch: Dick van den Heuvel schreef het script, Ad van Dijk componeerde de muziek. Rabobank en VSB fonds zijn bereid gevonden het project financieel genereus te ondersteunen. Verlinde Entertainment (nu onderdeel Stage Entertainment Nederland) en Rabobank verspreidden het concept over heel Nederland. Bureau Babel uit ’s-Hertogenbosch heeft ondersteuning geboden bij deze verspreiding. De musical blijft ook de komende jaren beschikbaar, zodat ook toekomstige leerlingen van groep 8 Jheronimus Bosch kunnen ontdekken.

Verbeeldingskracht geeft doorslag
Op de oproep om beeldmateriaal en opnamen in te sturen van opgevoerde musicals op Nederlandse basisscholen is enthousiast gereageerd. Het aantal inzendingen overtrof de verwachtingen. Een jury, bestaande uit Ad van Dijk en Dick van den Heuvel, was verrast door de creativiteit en leuke reacties van de inzendende basisscholen.

Volgens de jury hebben diverse scholen de visie van schilder Jheronimus Bosch tot in de kleinste details doorgevoerd. Doorslag bij het bepalen van de winnaar gaf dat de winnende klas niet alleen de eigen creativiteit de vrije loop liet, maar dat deze groep 8 door middel van een gedurfd decor ook de verbeeldingskracht van de toeschouwers wisten uit te dagen. Het decor, opgebouwd uit kubussen, beeldde door een per scène wisselende opstelling, heel effectief de verschillende locaties uit. De jury vond deze vondst de doorslag geven. Daarom gaat de prijs naar Basisschool De Bossche Broek locatie Centrum in ’s-Hertogenbosch.

Terug naar boven