Afscheid Frans Vervoordeldonk groundsman

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2002 | Gewijzigd op: 12-11-2015
Afscheid groundsman bij tennisclub, 26 maart 2002.

Frans Vervoordeldonk neemt Paaszaterdag [30 maart 2002] afscheid van de BTC De Pettelaar.

Links Frans bij zijn afscheid op 30 maart 2002. Rechts met voorzitter van BTC De Pettelaar Jan Erik de Wildt.
foto' s © marc smits, 30 maart 2002.
 


Een definitief afscheid, want groundsman Frans heeft al eerder als een Heintje Davids aangekondigd op te stappen. ‘Dit keer stop ik echt,’ zegt Frans die nu zelf eens van het leven wil gaan ‘profiteren’. Zijn naderende 68ste jaar [mei 2002] en de zorg die hij aan echtgenote Agaath wil gaan besteden zijn de achterliggende redenen.
Alom actief, maar nu in ruste, zegt-ie om ons Agaath te gaan verzorgen!

Zaterdagmorgen 30 maart staan de chocoladebollen klaar. Het zal zeker geen ‘In de hoofdrol’ [bekend tv-programma van Mies Bouman] *** worden, zoals dat bij zijn vertrek en terugkeer naar stadion De Vliert door privatisering van het tennispark [voorjaar 1987] gebeurde.
Na een dip met zijn gezondheid [1991] keerde hij acht jaar geleden als groundsman terug bij de tennisclub. In 2000 kon hij het wat rustiger aan gaan doen door de inzet van collega Toon Pijnenburg.

De groundsman van 'de Pettelaar' die na jaren trouwe dienst zijn hobby vaarwel zei.
foto © paul kriele, 28 augustus 1998.
 


Frans was, als terreinknecht bij de gemeente, al vanaf 1971 als vervanger en vanaf 1976 als vaste groundsman werkzaam in het tennispark op Bastion Baselaar.
Van Frans- met als bijnaam de sleper -is hier een van zijn kunstwerkjes getoond.
Frans staat voor dag en dag en soms ook in de winter klaar voor de x-honderd leden van BTC de Pettelaer.

De historie
Van een paar jaar geleden bij het jubileum van BTC de Pettelaer [sjiek geschreven met a -e toen ze daar nog adel onder de leden hadden..] dateert deze foto.
Frans gaat beneden aan de stadswal van de Hekellaan door als vrijwillige grondmol ! Er lopen daar bij die gedempte stadsgracht blijkbaar ook watermollen rond. De bijna 86-jarige heeft meerdere titels op zijn naam staan. Zover heeft zijn voorganger bij de Pettelaar- wijlen Bart van Engelen- het niet geschopt. Behalve de officiële titel van groundsman, staat op zijn aanstellingsbrief: terreinknecht en in 1987 kreeg hij de ere-titel mee, die elke man bekend voor komt, 'lid voor het leven'.

Het tennispark staat bekend om zijn ongenode gasten: vogels van diverse pluimage, viervoeters en tweebeners die opdoemen als de lichtmasten buiten werking zijn.
Frans laat hier een van zijn favorieten uit..

*** ' In de hoofdrol' was een special, opgezet door de tennisclub rond hun groundsman. De tennisclub had dat opgezet bij gelegenheid van Frans' afscheid door privatisering van de tennisbanen aan de Hekellaan. Frans keerde terug naar zijn ouwe stek : stadion de Vliert.
Voor Frans was die vertoning dé belevenis van zijn leven. In een flitsend spel presenteerden zich voor het voetlicht vele collega's en sportvrienden van Frans : van FC Den Bosch, Stadion De Vliert en vele andere vrienden.

Jeanine van de Camp was toentertijd de ' Mies Bouman' die het ludieke spel presenteerde.

>>>>Frans is weer terug... [augustus 2002] al was het alleen maar om Jan Peltzer een beetje ondersteuning te geven...Terug naar boven