In haringtest AD scoren Bettina Krol en Emté slecht

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2016 In de haringtest van het AD eindigen twee Bossche zaken op de onderste plek met cijfer 0,5.

In de jaarlijkse haringtest van het AD zijn de Emté in het Paleiskwartier [131ste plaats] en Bettina Krol op het Hinthamereinde [132ste plaats], onderaan geëindigd. Ze kregen van het te bedelen cijfer [10-0] het cijfer 0,5 voor zure en ransige haringen, bij Bettinna zelfs met ingewanden: haringen als smurrie en te warm, schrijft de redactie.

De AD keurmeesters geven, zoals elk jaar, de viszaken in Den Haag en Rotterdam de beste plek. De meeste gekeurde zaken zitten dan ook in Zuid-Holland.

Bovenaan staat 'Gebrs.Simonis' in Den Haag, Atlantic in Leiden op de tweede plaats en Koning in Volendam op plek 3, allen met cijfer 10.
In Brabant werden zaken in Bergen op Zoom [Visgilde 6e plaats], Etten Leur [Havenzicht 18e plaats], Oosterhout [Van Reenen 45ste plaats] met 9 of 8 punten gewaardeerd. Maar De Visscherie in Uden staat op 97ste plaats en behaalde: slechts 4,5 punt.
De Lidl in Tilburg en Pieter Smit in Tilburg overschrijden met 2 punten de 100ste plaats in de rangorde, die loopt tot en met plaats 144.  Dat doet ook Simonse in Oss [118e], Vistrend in Breda [127ste] en Marc van Mierlo in Eindhoven 130ste], allen kregen 1 punt.