'De Week van..' waaiert uit over DenBosch-Rosmalen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-04-2009 | Gewijzigd op: 02-06-2009
Directeur/eigenaar Jan Janssens ontvangt tijdens de presentatie van het eerste nummer in 'In de Kleine Werelt' uit handen van eindredacteur Willard Beckers een cartoon van de huiscartoonist Bob Leenders.
Naast een team van redacteuren en fotografen, dat elke week vanuit het kantoor aan de Parallelweg [Grasso] werkt aan de tot standkoming, ging donderdagmiddag 9 april 2009 een achttal dames op stap om de krant aan de man te brengen.
foto's © paul kriele, 9 april 2009.

De start van het nieuwe huisaanhuisblad 'De Week van..' vond donderdagmiddag 9 april 2009 plaats in 'In de Kleine Werelt' op de Bossche Markt. Symbolischer... van de Kleine naar de Grote Wereld.. kon niet..

Na een toespraak over spannende dagen- vananacht om half één was de krant klaar en vanmiddag kwam al de eerste oplossing van de wekelijkse puzzel binnen, aldus Janssens, die daarop het promotieteam [r.] begeleidde. De dames deelden in de binnenstad de goed verzorgde krant, die relatief meer tekst dan advertenties bevat, aan het publiek uit.
Nieuw is dat De Week van''.. op een kleine 200 pakpunten elke week is af te halen.

In het weekblad, dat zich van het doffe, dunne krantenpapier onderscheidt, komen de actuele zaken in beeld. Zo passeren  in de eerste editie onder meer de Ponte Palazzo, de nieuwe marktindeling, het in herstructurering zijnde Boschveld en de kampioenturner Youri van Gelder als Flik  Flak-adept de revue. Ook een interview met de oudste man van Nederland, Jos Wijnant, staat in de rubriek De Week van..'.
Uiteraard ook kunst [kermamiekexpositie in SM's] en de agenda zijn vaste onderdelen van 'De Week van..'.  Bijzonder is de rubriek 'Media', die specifiek alle lokale/regionale [piraten] zenders vermeldt.
'De start is gemaakt, ik hoop dat het een goeie is,' aldus Janssens tot slot in zijn dankwoord aan de medewerkenden.