OM geeft geeft geen uitsluitsel lek bij burgemeestersbenoeming

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2019 | Gewijzigd op: 22-01-2019
Om geeft geen uitsluitsel over  al of niet een verdachte in het lek de burgemeestersbenoeming
Lopende het onderzoek van OM naar de feitelijke dader van het lek in de Bossche procedure burgemeestersbenoeming, heeft het Openbaar Ministerie nog  steeds geen uitsluitsel.
Aanvankelijk waren raadslid Sjef van Crey en vervolgens oud-wethouder Jos van Son de verdachten . Maar ondanks dat die zaak niet word afgerond met bewijzen, blijft het OM wel Sjef van Crey aanmerken als de verdachte die over die aanstaande benoeming informatie zou hebben doorgegeven. Zo meldt het Brabants Dagblad dd. 22012019 na advocaat Esther Vroegh van Van Son te hebben geraadpleegd. Vroegh geeft aan dat dit de enige juiste beslissing zou zijn na het onrechtmatig inzetten van opsporingsbevoegdheden en het onrechtmatig afluisteren van de journalist Jos van de Ven,  die de gegevens uit de vertrouwenscommissie vroegtijdig [woensdag 12 juli 2017] in de krant publiceerde*. Ook hoopt Vroegh op een eerherstel van Van de Ven. 

*Dat artikel kwam in de krant een dag voordat de gemeente de benoeming - inder haast - bekend zou maken.
  
Zitting door OM over lek burgemeesters benoeming afgezegd   bericht van  27 juli 2018
 De nieuwe burgemeester van  's-Hertogenbosch 
Jack Mikkers stond aanvankelijk - na Jan
Hamming- als tweede op de voorkeurslijst
van de vertrouwenscommissie. Jan Hamming -toentertijd burgemeester van Heusden- wist  niet van die voorkeur af en koos voor Zaanstad en liet Den Bosch schieten.


............................................................................................

Het Openbaar Ministerie heeft de voorbereidende [ 'reguliere'] rechtszitting die voor 27 augustus 2018 stond gepland, afgezegd. 
Dat meldt het Brabants Dagblad [dd.17072018] dat het nieuws over de nieuwe burgemeesterskandidaat  voortijdig publiceerde.
Opvallend is dat het Openbaar Ministerie vaag blijft over de achterliggende redenen: 'Op basis van geactualiseerde dossiers worden nieuwe afwegingen gemaakt'. Maar of en waneer er een nieuwe zitting volgt laat zij in het midden.

Bericht van 14 juni 2018 OM doet onderzoeken naar  lek burgemeesters benoeming.  

Zowel het Rijk als het Openbaar Ministerie gaan een onderzoek instellen naar de lek rond de verkiezing van Jack Mikkers als burgemeester van Den Bosch. Het Brabants Dagblad deed over die procedure en de namen uitgebreid verslag.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft om een onderzoek 'naar de waar- en onwaarheden' rond de procedure gevraagd en justitie geeft daar gehoor aan, zo maakte de provincie vrijdag bekend, aldus meldt het  Brabants Dagblad.  De Rijksrecherche begint 'op zeer korte termijn' een onderzoek, naar aanleiding van de onthullende reconstructie in het Brabants Dagblad. 
 

Terug naar boven