Hahuisblad 'De Week van.. 'pas in september terug

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2009 | Gewijzigd op: 02-06-2009
Uitgever Jan Janssens en de eindredacteur van het hah-blad Willard Beckers, nog blij lachend bij de cartoon van Bob Leenders toen de eerste editie van 'De Week van ..'  op 9 april 2009 verscheen.
Het bleef bij 4 nummers, het 5e komt -weer - in september 2009.

foto © paul kriele, 9 april 2009.
Niet meer vóór de zomer, maar pas in september keert het wekelijkse te verschijnen hah-blad ‘De Week van.. ‘ terug op de markt. Er was na vier nummers even een pas op de plaats nodig om de acquisitie te versterken en een betere financiële basis te leggen, aldus de uitgever Jan Janssens.
'Intussen,' zo zegt hij, 'is die basis royaler geworden, waardoor we op zijn beurt de acquisitie beter hebben opgezet.'
'De Week van..' was een sterk redactioneel, maar nog beperkt commercieel [advertenties] weekblad, dat op vaste punten verkrijgbaar was. Het was een 'kwalitatief goed blad ‘ en een ‘aanwinst voor de stad’, aldus lezersreacties. Maar voor uitgever Janssens was er toch een ’time out’ noodzakelijk. Om de financiële kant van de uitgeverij Chionis te versterken. Daar zegt uitgever/hoofdredacteur Janssens nu in geslaagd te zijn. ‘Het is zeker dat het doorgaat, maar vanwege de vakanties niet op korte termijn. Dit is een slappe tijd.’
Janssens verwacht dat het vijfde nummer van ‘De Week van…. ‘ in september 2009 weer in de rekken van benzinestations, bibliotheken, cafés en supermarkten ligt.