Proces door Essence tegen Kleintje Muurkrant

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2008 | Gewijzigd op: 11-10-2008


Vrijdag 17 oktober 2008 is in het Paleis van Justitie de redactie van Kleintje Muurkrant gedagvaard ivm onterecht publicaties, aldus de ‘rekwirant' Essence.
De Leidse advocaat  Eric Kuijpers klaagt namens Essence Kleintje Muurkrant aan vanwege gepubliceerde ‘laster, leugens en verdachtmakingen’. Doordat ook een de website witheet.com de artikelen over Essence overnam wordt ook de redacteur Matthijs van Hoorn gedagvaard. Daarnaast hebben beiden volgens klaagster YIFTACH Sagiv zonder toestemming persoonsgegevens op internet gezet.
De redacteuren Gert Jan van Beijnum en Paul van Velsen van Kleintje Muurkant worden tevens verzocht verdere verspreiding van onrechtmatige publicaties te voorkomen en de namen van de anonieme bronnen te verstrekken, zodat ook zij kunnen worden vervolgd.
De redactie zit nu echt op zwart zaad omdat er meerdere processen lopen, zoals eerder [Bastion Oranje, 25 september 2008] is bericht.
Ondertussen komt  er vanuit de advocatuur en vanuit journalistieke kringen steun voor de aanpak van 'de nieuwe stijl internet-journalistiek', maar daarvan zijn de discussies nog niet afgerond, laat staan dat er  conclusies kunnen worden getrokken.
Vammiddag is er bijv. via Argos radio al een discussie met een hoogleraar informatierecht  en een woordvoerder van het College Bescherming persoonsgegevens [Radio 1, 13.45 uur.]