Brabants Dagblad dreigt naar DeTelegraaf te gaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2012 Door een transactie binnen Murdoch, de feitelijke Engelse eigenaar van Wegener, lopen de Wegenerkranten De Gelderlander,  Eindhovens Dagblad en Brabants Dagblad [Den Bosch en Tilburg] grote kans opgenomen te worden door het TMG/HDC concern, ofwel De Telegraaf. Ook de kranten van Wegener in Oost-Nederland gaan, door die verkoop, die kant op. 
Het is een gevolg van het vertrek van Murdochs eigenaar Montgomery die eerder Wegener en de  Mediagroep had opgekocht. Diens opvolgers willen daar weer van af.
De overgang lijkt veel op de koop van De Limburger/ Limburgs Dagblad door Wegener in 1999, die ze kort erop doorverkocht aan De Telegraaf Media Groep [TMG].

Het kan ook zijn dat na de verkoop door het Engelse Mecom aan TMG, zij op haar beurt enkele krantentitels doorverkoopt. Mecom zit door dalende advertentie- inkomsten en minder abonnees, in zwaar weer. De aandeelhouders eisen verbetering van hun belegd kapitaal. 
De Stem [Breda] en PZC [Zeeland] vallen buiten deze Mecomverkoop. Ze zijn so wie so al van 'Wegener' en kunnen alsnog naar een andere concern gaan, bijv. de Persgroep [AD] in Zuid-Holland, omdat de titels dan geografisch gezien, beter op elkaar aansluiten.
De beslissing hangt bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit, die moet voorkomen dat er te grote  blokken regionale krantengroepen ontstaan.