Krant met journalistiek project naar Verwersstr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2008
Verwersstraat 102, de voormalige antiekzaak Broess, een pand van Henny Adriaans dat de volgende week [10-16 november 2008] redactielokaal wordt van 16 jeugdige, aankomend, journalisten van de Fontyshogeschool.

foto © paul kriele,  21 oktober 2008.

Het Brabants Dagblad gaat  vanaf maandag 10 november 2008 de Verwersstraat in beeld te zetten. Dat gebeurt met 16 schrijvende -aankomende journalisten. Het project is een samenwerking met  de Fontys Hogeschool en bedoeld om de studenten praktijkervaring op te latendoen. De nieuwe aanpak getuigt er ook van, dat de krant dichter bij de -jongere- lezer wil komen te staan.
In een reeks artikelen en filmpjes zal over het wel en wee [economie/winkels] en sociaal [interviews] met bewoners en ondernemers worden gesproken en in beeld gebracht.
De voormalige antiekwinkel van Joep Broess op Verwersstraat 108 is het redactielokaal waarvanuit gewerkt wordt en dat ook voor het publiek toegankelijk is. Alle panden in de straat zijn gefotografeerd zodat de bezoekers van de website virtueel door de straat kunnen wandelen
De jongeren [18-22 jaar] zijn afkomstig uit bijvoorbeeldTiburg, Maastricht, Rotterdam  en Uitgeest. Zij  hebben elk hun voorkeur/aandachtsgebied, maar de meesten kiezen voor human intrest en sommigen nemen economie en een enkeling milieu of gezondheid als object. In breder perspectief willen ze ook vergelijkingen trekken met andere steden [gezondheid] in het land. 
De verhalen over de winkels, de ontwikkelingen mbt de plannen van beide Musea verschijnen dagelijks in het Brabants Dagblad en op internet Brabants Dagblad. Dit project leidt tot een tijdsdocument van de Verwersstraat anno 2008.

Volgens projectleider Joris Roes heeft de stadsredactie gekozen voor de Verwersstraat omdat ‘deze straat goed bereikbaar is. Wonen, werken, horeca en recreatie gaan hier goed samen, aldus Roes.
Wethouder Bert Pauli voorspelde onlangs nog, dat de Verwersstraat de  PC Hooftstraat van Den Bosch wordt.