Ed van der Sande voorzitter VVD-Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-05-2012 Ed van der Sande,  die eerder in Engelen woonde en tegenwoordig in Haaren, is tijdens ledenvergadering van deVVD benoemd tot voorzitter van de VVD-Brabant.
De 45-jarige Van der Sande was  tussen 1996-1998 lid van de Bossche gemeenteraad en daarop- in 2005 - even lid van de Tweede Kamer. Zijn eerste officiële optreden is op 16 juni, wanneer Van der Sande met Mark Rutte aanwezig is op de VVD Brabant dag in Goirle.

Bericht van 15 februari 2005 VVD-er Ed van der Sande bijna in 2e KamerEd van der Sande, VVD-er, Statenlid en bekend om zijn publiciteitsgerichte acties en promoties rond [eerder gemeenteraads- en] recentelijk de Provinciale verkiezingen, komt binnenkort in de Tweede Kamer. Daar volgt hij de Zeeuw Jan Geluk op, die benoemd is tot dijkgraaf.  
Ed van der Sande.

Van der Sande [*Monster, 1966] stond in de VVD-fractie als eerste in de wachtkamer. Voor hem werd plaats vrij gemaakt doordat Annette Nijs [v’/h staatssecretaris van.Onderwijs] terugtrad.
De in Engelen wonende en bij Aro Lease werkzame Van der Sande verandert nog meer van zetel: binnenkort verhuist deze Den Boschpromotor [ondermeer bestuurslid van Jazz in Duke Town] naar Haaren, ook nog binnen Brabant gelegen….

Ed's cv en  levensloop
Everardus Albertus Wilhelmus, roepnaam Ed, van der Sande, is de zoon van een tuinder in het Westland, en woont in Engelen.
Ed is momenteel lid van de Provinciale Staten was raadslid voor de VVD-fractie van de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch.

Ed is geboren op er 28 mei 1966 in Monster. Hij is getrouwd met Hetwig. Samen hebben ze de kinderen Feline en Romijn.

Op zijn site www.edvandersande.nl vertelt hij:
Ik ben geboren in Monster in het Westland waar mijn vader tuinder was en vele soorten groenten en bloemen verbouwde. Ik heb lang genoeg meegewerkt om te kunnen constateren dat het heel hard werken is met zeer veel zorgen. Een mooi vak maar niet makkelijk en zeker niet in de huidige tijd.

Nadat ik mijn vrouw had leren kennen, heb ik de keuze gemaakt om in 1991 naar Noord Brabant te verhuizen. Het is heerlijk wonen in Noord Brabant en als je vanuit het westen komt weet je niet wat je overkomt, zoveel ruimte!
Momenteel wonen wij in Engelen, na eerst een viertal jaren in de Maaspoort ('s-Hertogenbosch) te hebben gewoond. Engelen is een klein dorpje onder de rook van 's-Hertogenbosch en heeft eigenlijk alles wat nodig is om heerlijk te wonen. Het bevalt ons dus uitstekend. Sinds kort hebben we er ook een golfbaan, helaas ontbreekt de tijd daarvoor te vaak.

Mijn vrouw Hetwig werkt als Co-Director Finance bij het beursfonds Besi en ikzelf (nog) als Commercieel Directeur bij Avis Fleet Services, de auto leasemaatschappij van General Electric. Samen hebben wij een dochter Feline en een zoon Romijn . Iedereen vertelt je vooraf dat een kleine iets unieks is en het is waar, het is echt fantastisch twee van die kleine mensjes te zien opgroeien. Na een mindere dag (die komen ook voor) thuiskomen en de glimlach van Feline of Romijn zien betekent dat je alle ellende op slag vergeet.
Wij houden ervan om met zijn vieren op pad te gaan, te wandelen in de bossen of in de Loonse en Drunense duinen of heerlijk voor een aantal weken op vakantie of een paar dagen er tussen uit.

Zakelijk
Beroep: GE Capital Aro Lease B.V. ‘s-Hertogenbosch, 1992 - heden
Commercieel Directeur
2000 – heden
Operationeel Directeur
1998 – 2000
Regionale Quality Leider, ’s-Hertogenbosch en Brussel
1997 – 1998
Algemeen Directeur Aro Lease Belgium N.V., Antwerp
1995 – 1997
Controller
1992 – 1995
KPMG Accountants Controleleider, Amsterdam,
1990 - 1992
Van Dien & Co Assistent Accountant, Den Haag,
1985 - 1990Politieke ervaring
Lid Partijraad
2003 - heden
Lid Partijcommissie Financieel-Economische Zaken,
2002 - heden
Voorzitter VVD afdeling ’s-Hertogenbosch,
1997 - 2002
Lid landelijke werkgroep jongerendag,
1998       
Lid landelijke werkgroep workshop voorzitters,
1996 - 1998         
Commissielid niet-raadslid ’s-Hertogenbosch,
1994 - 1996
Raadslid gemeente ’s-Hertogenbosch Als gevolg van gemeentelijke herindeling nieuwe verkiezingen. Niet kandidaat gesteld voor verkiesbare plek gezien maatschappelijke carrière.
Voorzitter VVD afdeling ’s-Hertogenbosch,
1992 - 1994
Scholing
VWO diploma - Sint Janscollege, Den Haag[1978 - 1985]
NIVRA [1985 - april 1996]
Diverse opleidingen VVD op het gebied van presentatie- en discussie-technieken, alsmede een tweetal Topkadertrainingen [1992 - heden]
Nevenactiviteiten: Lid van de Ronde Tafel 58 ’s-Hertogenbosch, Lid Bestuur Stichting Jazz in Duketown.

Behalve een eigen site www.edvandersande.nl schrijft de politicus/zakenman ook een maandelijkse column.
--------------------
© paul kriele, den bosch, 15 februari 2005
terug naar boven
 


Terug naar boven