Buro Koek bouwt eerste Houtmassief woonhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2017 | Gewijzigd op: 18-01-2017

Vandaag, woensdag 18 januari 2017, is  door aannemer Raros uit Empel op een braakliggend terrein de bouw van een massief houten huis  gestart. Het gaat om perceel nr. 47, een braakliggend terrein.
Ter ori
ëntatie: het ligt even voorbij het in december 2016 in brand geraakte perceel op de nrs. 29-31. Het huis, dat onder leiding van Buro Koek wordt gebouwd, zal in april 2017 worden opgeleverd. 
Het braakliggend stuk grond behoorde toe aan een wooneigenaar in de Vughterstraat die zijn perceel in tweeën splitste en het deel op de Westwal verkocht


Westwal 47, waar een braak liggend stuk grond lag. Het massief houten huis
dat binnen drie dagen wordt opgezet


illustraties©  Buro Koek ©  2017


Ambtelijke procedures van anderhalf jaar en de bouw binnen drie dagen !


Het nieuwe houten huis is opgebouwd uit kruislinks gelamineerd hout (KLH). In slechts drie dagen tijd zal het casco van de woning staan, waarna het zo snel mogelijk waterdicht gemaakt wordt en de afbouw van binnenuit kan beginnen.
Ambtelijk is dat is wel erg opvallend als je rekent dat er anderhalf jaar aan procedures [wijziging beestemmingsplan en aanvraag bouwvergunning etc is gepasseerd !


Deze manier van bouwen wijkt af van het traditionele bouwen in Nederland. In Duitsland en België wordt het vaker gedaan. Het voordeel van deze manier van bouwen is dat er ‘droog’ gebouwd kan worden en dat de bouwtijd aanzienlijk verkort wordt, doordat vooraf alle installaties uit geïngeneerd zijn.

De begeleiding van de uitvoering is in handen van BuroKoek en Raros Bouw BV. Het pand zal al in april opgeleverd worden.Terug naar boven