VrijwilligersAcademie 2014 wint Avans innovatieprijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2014 | Gewijzigd op: 14-04-2014
De VrijwilligersAcademie beleefde een succesvolle week [7-11 april] met als kers op de taart het winnen van zowel de Avans innovatie- als de publieksprijs! De week is bestemd voor vrijwilligers uit Den Bosch en omgeving en studenten van de opleiding Social studies / Avans Hogeschool Den Bosch. Ruim 700 vrijwilligers waren (opgeteld) 2400 keer aanwezig bij de ruim 80 workshops/presentaties! De VrijwilligersAcademie is een samenwerking van professionals van diverse organisaties, vrijwilligers, studenten en docenten*.
-Boven: Ina, Tirza en Emely 
met de beker van de AVANS- Innovatieprijs.
-Rechts boven: Wethouder Jeroen Weyers die zelf ook een workshop 'Debatteren in de politiek' gaf.
Een enthousiaste wethouder Jeroen Weijers opende de week en gaf zelf de workshop 'Debatteren in de politiek'.
De week werd afgesloten de theatervoorstelling van MIER.

Workshops en presentaties
Niet alleen de wethouder, ook de deelnemers aan de workshops/presentaties waren enthousiast over de kwaliteit en de organisatie. Vooraf werd een behoeftepeiling gedaan onder vrijwilligers en studenten: daardoor sloten de workshops/presentaties goed aan op de interesse van de deelnemers. Die interesses liepen zeer uiteen.
De presentaties 'Wat orgaandonatie met je doet' en 'Ongewoon met NAH' werden in de evaluatie beoordeeld met een negen en hoger. Aansluitend op de voorgaande autismeweek hadden veel mensen interesse in de workshops 'Zicht op autisme' en 'Krijg inzicht in autisme'.

Avans innovatieprijs 2014
Donderdag 10 april 2014 werd de Avans innovatieprijs uitgereikt aan de VrijwilligersAcademie. Die werd gekozen uit zes genomineerden en won zowel de publieksprijs als de juryprijs en bestond uit twee cheques van € 2.500 ieder. Dit bedrag zal worden besteed aan de website voor de VrijwilligersAcademie in 2015.

*De VrijwilligersAcademie-Closer Connection is een coproductie van Avans Hogeschool, Galant, Vivent, Van Neynselgroep en Divers.Terug naar boven