Geen verblijfsvergunning voor Brandon op basis van schrijnendheid

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2014 | Gewijzigd op: 23-04-2014
Staatssecretaris Teeven heeft burgemeester Rombouts laten weten dat hij geen verblijfsvergunning verleent aan Brandon en zijn moeder Christine Karanja op basis van schrijnendheid.
Burgemeester Rombouts heeft hen vanmiddag bezocht om dit bericht over te brengen. Rombouts: “Ik gunde Brandon en zijn moeder de kans in ’s-Hertogenbosch te blijven. Helaas heeft de staatssecretaris anders beslist. Dat is voor hen, maar ook voor mij een teleurstelling. Ik hoop dat Brandon en zijn moeder ook nu kunnen rekenen op de steun van hun directe omgeving”. 

 >>zie ook artikel Petitie 'Brandon moet blijven bij Teeven afgegeven. dd. 14 april 2014. .

Verzoek van Christine en
Brandon Karanja afgewezen.

foto © paul kriele, 31maart 2014.

Christine en haar zoon vroegen eerder een verblijfsvergunning aan in het kader van de Regeling Langdurig verblijvende kinderen (het zogenaamde Kinderpardon). Deze vergunning is geweigerd en daartegen is door Brandon en zijn moeder bezwaar gemaakt.
Na deze weigering heeft burgemeester Rombouts een verzoek bij de staatssecretaris gedaan om Brandon en zijn moeder een verblijfsvergunning te verlenen op basis van schrijnendheid. De staatssecretaris kan dat doen door gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid.

In het verzoek aan de staatssecretaris heeft Rombouts aangegeven dat Brandon en zijn moeder na zes jaar diep geworteld zijn in de Bossche samenleving. Brandon is inmiddels langer in Nederland dan hij in Kenya was. En dat zij beiden te maken hebben met medische en psychische problemen. Rombouts zag hierin voldoende reden om het verzoek bij de staatssecretaris te doen. Het verzoek werd ondersteund door 3000 handtekeningen. Die zijn opgehaald door de klasgenoten van Brandon en in de vorm van een petitie door de kinderen aangeboden aan de staatssecretaris.

Brandon en zijn moeder mogen in Nederland blijven, totdat er een uitspraak op het bezwaar is gedaan.