Rombouts+ zwemkampioen vderWeijden duiken in de Dommel voor goed doel

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2014 | Gewijzigd op: 11-05-2014

De actie tegen kanker 'Swim to fight cancer' wordt steeds breder gedragen. Nu doen ook burgemeester Ton Rombouts en de zwemkampioen Maarten van der Weijden mee door in de Dommel te duiken en een stukje mee te zwemmen. * 

De stichting 'Swim to fight cancer' heeft de stadsgracht thv de Zuidwal en de Dommel, vanaf de Vughtersstuw naar de Wilhelminabrug, als zwemroute vastgelegd.
Tot aan de finish, het in aanleg zijnde Sint Jansbolwerk, bedraagt de afstand twee kilometer.

-Onder het vertrekpunt bij De Groote Hekel- hoek Pettelaarseweg.
-Links: De Vughterstuw is een hindernis waardoor dedeelnemers een kort looptraject moeten maken naar de Dommel.

-Links onder: De Dommel bij het  Sint Jansbolwerk [finish].

foto's  © paul kriele, 12 september 2011 [l],  23 april 2012 [onder] en 22 januari 2014.


De deelnemers dienen wel halverwege, via de stuw, over te stappen. Organisatie en evenementenbureau Artishock is met de organisatie belast. Op woensdag 14 mei 2014 - de start van de inschrijvingen - is de kick-off, waarbij de ambassadeurs worden voorgesteld. Van hen wordt verwacht dat zij het evenement sponsoren. Die gelden gaan naar het KWF- Kankerbestrijding.
De organisatie heeft  als vorbeeld de zwemtocht  door de grachten van Amsterdam, genaamd  'Amsterdam City Swim', die gericht is op sponsoring van het onderzoek naar de spierziekte ALS. Toenmalig prinses Máxima deed er vorig jaar aan mee. 
 
*Bij de kick-off op woensdag 14 mei a.s. zal, naast burgemeester Ton Rombouts, ook Olympisch en wereldkampioen Maarten van der Weijden te water gaan.. mits het waterschap het water ter plekke goed keurt..

Terug naar boven