Bij Kathrien genomineerd voor Social Innovation

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2014 | Gewijzigd op: 19-09-2014
Niet minder dan vijf inzendingen zijn genomineerd voor de Social Innovation Award (SIA-2014) die vrijdag 19 september 2014 in Tilburg wordt uitgereikt. Het gaat om inzendingen uit Oisterwijk, Middelbeers, Eindhoven, Den Bosch en Maastricht. De vijf nemen het vrijdag in hun eindstrijd tegen elkaar op bij de afsluiting van de European Social Innovation Week.

De genomineerden komen voort uit een selectie van 17 groepsgewijze inzendingen die volgens jurylid Marieke Schoots van verrassend hoog niveau bleek. 'De genomineerde inzendingen lopen uiteen van dementiezorg, coöperatief ondernemen, begeleid wonen, maatschappelijke reïntegratie en sociale samenhang in de binnenstad.

OnsPlatform.tv Eindhoven
  dat brengt 'Bewegen op Afstand' in
Huis Brabantse Kempen, een netwerk van ondernemers, overheden, kennisinstellingen, studenten, bankiers, boeren en buitenlui.
DeBelvertshoeve Oisterwijk  
Visioplan Maastricht dat een nieuwe methode heeft om cliënten in de hulpverlening én hun begeleiders snel inzicht te geven door middel van beeldentaal.
en tot slot 'Bij Katrien' in Den Bosch dat met het project 'Bij Katrien' komt: een 'hippe, ondernemende ontmoetingsplaats' ter versterking van de sociale samenhang in de binnenstad. Het gaat om werkplaatsen voor dagbesteding, winkels voor producten van lokale ontwerpers, gezonde levensmiddelen en 'home made'-keukenproducten, de koffie- en taartenbar en meer. Betaalde professionals en bevlogen vrijwilligers werken nauw samen.