Ook Oeteldonkse Club predikt met regenboogvlag verdraagzaamheid

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2014 | Gewijzigd op: 11-10-2014
Nadat zaterdag 11 oktober 2014 op de Coming Outdag al vroeg op het Stadhuis de regenboogvlag was gehangen*, werd om 11.44 uur door Peer van den Muggenheuvel en wethouder Jeroen Weyers [Cultuur, Welzijn en Sociale Zaken] ook naast De Kathedraal op de Markt de kleurrijke  vlag van veelzijdigheid en verdraagzamheid gehesen.
Aan de ceremonie gingen wat toespraken vooraf met gevatte en serieuze teksten die ingingen op de betekenis van de regenboogvlag. 'Niet het hoe, maar het waarom is belangrijk,' aldus wethouder Weyers, die inhakend op de column [11-10-2014] in de krant aangaf dat het Brabants Dagblad geen regenboogvlag heeft uitgestoken.....
Het hijsen van de regenboogvlag naast De Kathdraal op de Markt zaterdagmorgen 11 oktober 2014/11.44 uur door Peer van den Muggenheuvel en wethouder Jeroen Weyers geassisteerd door de minister-president van de OC Sander van de Gevel [foto links
].

foto's © paulkriele, 11 oktober 2014.

Toespraak  wethouder  Jeroen Weyers

Wethouder Weyers onderstreepte dat het belangrijk is om een Coming Outdag te vieren met daar aan gekoppeld -als teken van veelzijdgheid [de kleuren] en verdraagzaamheid - de regenboogvlag.
Dat is nog steeds nodig omdat er nog genoeg zijn die niet uit de kast durven komen, ouderen die in de bejaardenhuizen niet hun geaardheid kunnen uiten en men niet hand in hand over straat kan/durft [te] lopen.
Voor scholen** en bedrijven en organisaties** is het ook belangrijk die vlag te hijsen om daarmee aan te geven dat iedereen gelijk is,' aldus de  wethouder van onder meer Welzijn. Weyers voegde er aan toe trots te zijn om te zijn wie we zijn enn hier de vlag te kunnen hijsen.

Inbreuk op toespraken
Sander van de Gevel, de minister-president  van de Oeteldonksche Club, interrumpeerde de Peer met zijn mededeling dat het voor de OC eigenlijk geen issue is, want hier zijn alle kleuren door elkaar.  Onze boodschap is gelijkheid. Laten we met elkaar feest vieren.'

foto's © paul kriele, 11 oktober 2014. Het protocollaire gezelschap met [linker foto] vlnr minister-president van de OC Sander van de Gevel en wethouder Jeroen  Weyers [2vl.] en Peer van den Muggenheuvel en Kees Minkels en [rechter foto] leden van de Geminteraod.

Toespraak Peer van den Muggenheuvel
De Peer moest toegeven, toen hij de uitnodiging van het vlag hijsen had ontvangen: 'Hallo, wat moeten we hier mee? We vinden toch al dat iedereen gelijk is... Maar toen ik er over nagedacht had, besefte ik dat het fijn is dat Oeteldonk aan deze doelstelling van verdraagzaamheid en acceptatie een beetje kan bijdragen.
En als ik die vlag zo bekijk dan zie ik er de kleuren rood en wat wit en een beetje geel tussen in. Dus met deze dag en het vlag hijsen is het gewoon een beetje thuiskomen.
Maar ja, u  zult zich na zo'n boodschap afvragen wat doen jullie nog meer?  Nou met het  drie daagse carnaval slapen munnen Kees en ik lepeltje lepeltje,'  met welke medeling de Peer de lachers op zijn hand had en vervolgens kon overgaan tot het cermoniële deel van de bijeenkomst opdeze Coming Outdag 2014, het vlag hijsen..

Een ludieke boodschap  van de PvdA: de Zachte Gay is Okeej. Rechts Jacky Goossens.

foto's © paul kriele, 11 oktober 2014.
Jan Velthoven [l.], de voorzitter stichting AIDS-care en voorzitter van het COC Noord-Oost Brabant en Sergio Espigares Tallón, beleidsmedewerker van de Gemeente afdeling Cultuur, Welzijn en Sociale Zaken, met specifiek de portefeuille seksuele diversiteit.


**Deelnemende scholen, clubs en instellingen:
St. Janslyceum, Jeroen Bosch College, Koning Willem 1-College, Kindcentrum De Hoven, 
Sociaal culturele Centra zoals  Trefpunt de Slinger, De Schans en In de Roos
en als sportverenigingen: Roeivereniging De Hertog,  FC Engelen en Scoutinggroep St.Christoffel, 
en ook De Muzerije en TheateradParade.

*Den Bosch regenboogstad

Met het tonen van de regenboogvlag
geeft 'Den Bosch' aan dat zij een intentieverklaring heeft ondertekend samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zodat de stad zich de komende drie jaar Regenboogstad mag noemen.


foto © paul kriele, 11 oktober 2014.


Terug naar boven