Zorgeloos- zelfstandig - wonen voor ouderen in bestaand zorgcentrum

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2014 | Gewijzigd op: 05-11-2014
Van Neynsel heeft een nieuw woonconcept voor senioren: zorgeloos-zelfstandig- wonen in een van de Bossche verzorgingshuizen.

Zuiderschans behoort ook tot de Van Neynselgroep, maar het gaat volgend jaar tegen de grond.
Er zijn ook nog onder meer De Taling, Grevelingen of Park Eemwijk
.

foto © paul kriele, 17 september 2012.

Op verschillende locaties in de stad biedt de Van Neynselgroep vrijkomende woonruimten aan in verzorgingshuizen, die verbouwd worden tot een huurappartement van minimaal twee kamers. Zo'n appartement heeft het gemak van allerlei voorzieningen en het veiligheidsaspect.
Dit 'zorgeloos wonen' is een antwoord op het feit dat mensen langer zelfstandig willen wonen. Maar veel ouderen wonen toch graag met leeftijdgenoten in een omgeving die afgestemd is op de specifieke eisen van ouderen.

In dat concept zit een keuzepakket voor een uitgebreid service- en dienstenaanbod. Bijvoorbeeld 24-uurs service, maaltijden- en wasservice. Daarnaast bevinden zich voorzieningen, zoals een restaurant, fysiotherapie, wijkzorg, maar ook sport en dergelijke op loopafstand. De nieuwe bewonersbehouden zelf de regie over hun leven en zij bepalen zelf van welke voorzieningen ze gebruik willen maken.
De Van Neynselgroep noemt deze nieuwe woonzog een ‘all inclusive verblijf’. Dat omvat een zelfstandig appartement, alle maaltijden, verzorging van de was en het huishouden. De thuiszorg is er voor de persoonlijke verzorging.