Buddyhulp breakfast- event in Orangerie slaat aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2014 | Gewijzigd op: 18-11-2014
Niet dinsdag maar woensdagavond 19 november 2014  komen er flitsten van het breakfast event op RTL- Boulevard. De inschatting van de penningmeester is dat er aan donaties- tot nu toe- minimaal  € 10.000. is binnengehaald.Indruk van de sfeer op het Breakfastevent
dinsdag 18 november 2014 van
de stichting Buddyhulp in de Orangerie.

foto © henk van  esch, 18 november 2014.
Onder de klanken van ’With you’ van Matt Simons stroomden vanmorgen vroeg [dinsdag 18 november 2014] in de door Hutten* beschikbaar gestelde sfeervolle Orangerie de schriftelijke toegezegde donaties bij organisator Mechtild Stultiens van Artishock binnen. De meer dan verwachte 175 gasten bij dit breakfast-event toonden zich na enkele -puur eerlijke- toespraken van Peter Langenbach* [JBZ] en hockeycoach Marc Lammers*, die de meeting opende, erg loyaal en royaal.
De stichting Buddyhulp heeft met dit event naamsbekendheid willen creëren en hoopte stilletjes ook op financiële steun voor de opleiding en training van haar -vrijwillige- buddy’s.

Op het door de stichting Buddyhulp georganiseerde breakfastevent [fenomeen dat overgewaaid is uit Amerika] in de Orangerie zaten circa 175 gasten aan een door Hutten rijkelijk verzorgd ontbijt.

Matt Simons speelde o.a. 'Some body to love', waarvan de stichting Buddyhulp 'Some buddy to love... ' maakte.

Als toegift kwam Simons met een ukulele op het podium en speelde een song van zijn nieuwe cd 'Catch & release'. 

Deze week - donderdag 20 november 2014 - 
treedt Simons op in  'W2 poppodium'.


foto © henk van esch,  18 november 2014.
 

Na afloop speelde Matt Simons ook nog als toegift ‘Some body [door de stichting vertaald in Some buddy] to love’, wat een ovationeel applaus opleverde.
Om even over half tien sloot tv-ster Albert Verlinde, die de gasten op een subtiele, maar wel overtuigende manier op de mogelijkheid van doneren wees, de succesvolle meeting af met een bedankt. Maar niet zonder nog even voor een groepsfoto met Matt Simons, wiens vrouw in New York, evenals Verlinde,  sterk bij het fenomeen theater is betrokken, te poseren.
Vanavond komen er van dit wat vroeg ontbijtevent wat flitsen in RTL Boulevard.
Breakfastevent stichting Buddyhulp in Orangerie

De ambassadeurs hockeycoach Marc Lammers [2evl.] en Peter Langenbach [JBZ / 2e vr.], de voorzitter van de stichting Buddyhulp Henk Engel [uiterst rechts] en links ceremoniemeester Albert Verlinde en middenin Bob Hutten.

foto © henk van esch, 18 november  2014.

*Toesp   raken coach Marc Lammers
Marc Lammers sprak, door zijn handicap van dislectie, over de strubbelingen in zijn schooltijd. ‘Maar dankzij mijn moeder ['mijn buddy'], die me wees op vakken [zoals sport], waar ik wél een acht voor behaalde], heb ik de juiste keuze kunnen maken, zodat ik me via het CIOS als coach en trainer heb kunnen ontwikkelen.’
Het resultaat van Marc met het nationaal dames hockeyteam, is bekend.

‘Iedereen verdient een coach, een buddy, aldus Lammers die de winnaars [hebben altijd een plan] tegenover de verliezers [hebben altijd een excuus] plaatste. ‘Wij zijn hier allemaal winnaars. Laat het nu gebeuren. Hier kunnen we een buddy voor elkaar zijn,’ sprak de beroemde en succesvolle coach.

Peter Langenbach,  lid RvB JB-ziekenhuis JB-ziekenhuis
Ook Peter Langenbach lid van de Raad van Bestuur JB-ziekenhuis, kwam met een overeenkomstig verhaal, waarin hij zelf ook als buddy een rol speelde. 'Ik vind het heel plezierig om voor deze patiënten, allen wellicht voormalig JB-ziekenhuis patiënten, een rol te kunnen spelen,' sprak Langenbach. En naar de buddy’s toe: ‘Ik word blij als ik zie hoe zij anderen helpen.
Er komt minder geld beschikbaar. Maar van de andere kant zie ik de bereidheid om te helpen groter wordt. Dat zie ik aan de populariteit van de stichting ‘’ Vrienden van het Jeroen Boschziekenhuis’ en aan de groeiende wachtlijst van vrijwilligers.

De toespraken van wethouder Geert Snijders [boven],
Albert Verlinde [rechts boven] en Marc Lammers [rechts].


foto's © arend-jan top, 18 november 2014.

Bob Hutten
De gedrevenen en enthousiasmerende Bob Hutten sprak kort maar wel direct gericht naar de potentiële donateurs die hij met krachtige termen trachtte over te halen een donatie te doen.
Maar Hutten, die ook - om  niet - een grote bijdrage aan dit evenement had gegeven, legde eerst enkele overwegingen bij de toehoorders in de voormalige kerkzaal neer:
-Zijn we niet te ver afgeraakt van waar we mee bezig moeten zijn?
-Hebben we dingen niet van ons af-georganiseerd?
-Moeten we ons niet eens afvragen wat het nut en wat de betekenis is van onze positie in de maatschappij?
Misschien heeft u zelf een suggestie vandaag.
We staan hier toch niet alleen ! Ik wil u vragen, zou u dit kaartje niet altijd willen invullen..?'

Loco-burgemeester Geert Snijders

Ook volgde er naar Buddyhulp ondersteunende woorden van de wethouder van o.a. Zorg en Welzijn Geert Snijders. 'Dat ik hier sta is al een teken dat de gemeente deze kwalitatief en krachtige organisatie waardeert.'  En het geld?', antwoordde  ceremoniemeester Albert Verlinde alert: 'We steunen inderdaad de stichting  structureel,' reageerde Snijders voorzichtig formulerend. Den Bosch is een sterke stad met een heel warm hart. Maar u hoeft morgen niet op mij te stemmen hoor,' volgde er tot slot... Snijders trekt zich terug als wethouder en lid van de gemeenteraad.


Terug naar boven