Conferentie met talkshow+sessie rond Regenboogstad Den Bosch*

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2014 | Gewijzigd op: 03-12-2014
Op vrijdagmiddag 12 december 2014** organiseert de gemeente als ‘Koplopergemeente seksuele diversiteit’ met vertegenwoordigers uit de wereld van sport, onderwijs, veiligheid, ouderenzorg en interculturele organisaties een conferentie over de verdraagzaamheid tegenover homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

   Een actie van de PvdA voor homoacceptatie toen ook de Oeteldonksche Club een regenboogvlag ophing.


foto © paul kriele, 11 oktober 2014.

Op die conferentie wordt terug- en vooruit gekeken, nadat de stad in 2012 Koplopergemeente werd. Er zijn werksessies, ideeënuitwisselingen en een talkshow met Petra Broekhuijsen, Ivo van Harmelen en wethouder Jeroen Weyers.

* Den Bosch is Regenboogstad geworden met de ondertekening op 10 oktober j.l. in Nijmegen van een convenant. Daarmee is gezegd dat de stad zich samen met het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur inzet voor een verdraagzaam klimaat voor homo’s, lesbiennes en transgenders. **De bewuste vrijdag de 12e december is het ook nog eens ‘Paarse vrijdag’, een dag waarop wereldwijd –in paars geklede- docenten en leerlingen tonen dat homofobie op hun school niet wordt getolereerd.