Studenten Koningstheaterakademie verzamelen cadeautjes

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2014 | Gewijzigd op: 11-12-2014
Woensdag 10 december 2014 gingen studenten van de Koningstheateracademie langs de deuren, op zoek naar meer dan duizend cadeaus van gulle gevers. Die cadeaus zijn onderdeel van de kerstvoorstelling ‘The Scrooge Experience (8+)’* en worden voor een symbolisch bedrag aan het einde van iedere voorstelling verkocht aan het publiek. De opbrengst gaat naar de Vincentiusvereniging en de Bossche Voedselbank.

Burgemeester Rombouts overhandigt enkele studenten van de KoningstheaterAkademie het eerste cadeau voor mensen die het minder breed hebben.

Burgemeester Ton Rombouts schonk een exemplaar van ‘Kijk op Bosch’ over de werken van Jeroen Bosch, waarin hij een persoonlijke boodschap schreef.  De studenten ontvingen van de burgemeester een compliment voor hun inzet. 

Andere gulle gevers waren cabaretier Guido Weijers,  plebaan GertJan van Rossem, Boekhandel Heinen en Theo Verbruggen.
Daarnaast gingen de studenten in verschillende Bossche wijken langs de deuren en kregen allerlei leuke en positieve reacties. De ene familie nodigde de studenten direct uit voor het avondeten om ze vervolgens met een volle buik, cadeaus en verse baklava weer verder op pad te sturen. Anderen gingen meteen de zolder op om naar kleine, verborgen schatten te kijken.
Door al dat enthousiasme zijn er inmiddels ruim  600 cadeaus opgehaald. Maar dat is nog niet genoeg. Daarom staat de deur van de Koningstheateracademie aan de Havensingel 25 wagenwijd open.

The Scrooge Experience [19 t/m 23 & 26 t/m 30 december TheateradParade om18.30 en 20.30 uur]
Het kerstverhaal van Dickens wordt voor deze voorstelling in een geheel nieuw jasje gestoken. Bezoekers maken een theatrale tocht door de stad en komen onderweg de kerstgeesten van het verleden, heden en de toekomst tegen. ‘The Scrooge Experience’ is een interactieve voorstelling waarin 76 acteurs, studenten en kinderen meespelen. De tocht begint in Theater aan de Parade en leidt het publiek vervolgens langs plekken als het Rode Kruis-gebouw, de Casinotuin, het voormalige Vondelingenhuis, de Plebanie en het Winterparadijs. De voorstelling wordt met een slotlied afgesloten in een feestelijk versierd TheateradParade.