Gemeenten niet akkoord met opgaan in Zuidzorg

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2015 | Gewijzigd op: 20-01-2015
Pantein/Vivent gaat vwb Huishoudelijke hulpzorg niet op in Zuidzorg. Dat blijkt uit het bericht van de curator die de zorginstellingen vanmiddag, dinsdag 20 januari 2015, liet weten dat een groot aantal gemeenten niet heeft ingestemd met de doorstart. Dat aantal is te groot  voor ZuidZorg*.

Het bestuur van Pantein/Vivent vraagt alle medewerkers in de maand januari 2015 het werk voort te zetten. De medewerkers krijgen 'gegarandeerd salaris over deze maand'. Daarna is het aan jullie gemeente om te bepalen hoe zij de huishoudelijke hulp in jullie gemeente gaan organiseren en of er werk aan jullie wordt aangeboden.
Dit bericht werd vandaag aan de  medewerkers 'Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent gestuurd.


*Op www.turnaroundadvocaten.nl staan de reacties van alle gemeenten.  In elk geval hebben de Meijerij gemeenten, ’s Hertogenbosch en Oss niet ingestemd. 
In een persbericht zegt de gemrente Den Bosch: 'Het college heeft een zorgvuldige afweging gemaakt hoe hiermee om te gaan. Het college kiest ervoor de klanten van Pantein-Vivent onder te brengen bij de huidige aanbieders. Het sluit geen overeenkomst met Zuidzorg.