Bijstandsmisser protesteert met bord voor Stadskantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2015 | Gewijzigd op: 10-02-2015
Donderdagmiddag 22 januari 2015 zat Arian Hofwegen een paar uur in de vrieskou, op de stoep van het Stadskantoor. Op zin schoot hield hij een bord omhoog met daarop de handgeschreven tekst:  Geen werk Geen uitkering Geen Dief, Help mij met geld of een foto.
Het verhaal achter deze intelligent klinkende Tilburger, die uiteindelijk bij een vriend in Rosmalen uit kwam en hem onderdak bood, lijkt voor deze tijd onwaarschijnlijk. 

Arjan Hofwegen krijgt, omdat hij geen voorzieningenbewijs heeft, geen bijstandsuitkering. Geen werk Geen uitkering,
Help mij met geld of een foto,
staat op het bord.

foto's © paul kriele, 22 januari 2015.

Door een brand vier jaar geleden, bij zijn buurman in Tilburg, raakte Arjan zelf ook dakloos. Maar niet alleen dat... hij was ook al zijn spullen kwijt. Daar bovenop kwam nog eens dat hij op straat kwam te staan. Rhenus, het bedrijf waar hij werkte, verlengde - door de onzekere sitiuatie- niet zijn kontrakt. ' Ik had niets meer, ' zegt  Arian, die op zijn 15e, wellicht door zijn hoge IQ van146, van school werd gestuurd. Arian werd als een lastig portret ervaren. Hij was de docenten te slim af.
 
'Ik kwam in een uitzichtloze siuatie terecht. De Sociale Dienst wees mijn aanvraag voor Bijstand af, omdat ik geen bewijs van voorzieningen kon overleggen. Tja, ik eet uit vuilnisbakken. Daar krijg je geen bonnetjes bij..''

Van de overkant, van De Graven van Leuven, heef Arian intussen al koffie en een warm worstenbroodje gehad.

Aan één stuk doet hij zijn verhaal'. Hij valt nauwelijks te onderbreken. En de politie.. ? Is die al geweest: 'ik hoop maar dat die komt en mij een procesverbaal geeft. Dan heb ik tenminse een bewijs dat ik iets doe...