Nieuwe instelling 'Zorgcoöperatie Den Bosch'

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2015 | Gewijzigd op: 26-02-2015
Mede als gevolg van de effecten van de nieuwe Wmo en dankzij de nieuwe wethouder Paul Kagie, die het aspect Zorg in zijn portefeuille heeft, starten de thuiszorginstellingen TZorg en IVTThuiszorg een zorgcoöperatie, genaamd 'Zorgcoöperatie Den Bosch'. Die coöperatie regelt de inzet van huishoudelijke hulpen. De verwachting is dat met deze nieuwe instelling 65 huishoudelijke hulpen aan de slag kunnen.

De coöperatie werkt samen met het Steunpunt Mantelzorg van Divers en IVT Thuiszorg en TZorg.  Een persbericht stelt dat de coöperatie is bedoeld om de huidige mantelzorgers te ontlasten bij hun werk. De mantelzorgers kunnen namelijk hulp bij de Zorgcoöperatie inkopen waardoor er voor hen tijd vrijkomt. 
De gemeente ontvangt  van het Rijk  ruim € 1 miljoen  waarmee -over twee jaar gezien- een deel van de kosten van de huishoudelijke hulpen gedekt wordt. Daaarmee voorkomt de gemeente ontslagen in de sector 'thuiszorg'.

Paul Kagie: 'Ook inwoners met een beperking die niet in aanmerking komen voor hulp bij het huishouden uit de Wmo kunnen gebruik maken van Zorgcoöperatie Den Bosch. Een ander belangrijk doel is het behoud van werkgelegenheid.'

Zie voor de voorwaarden de gemeentesite: www.s-hertogenbosch.nl