Initiatief 'Lopend Buffet' op weg naar Den Haag

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2015 | Gewijzigd op: 20-03-2015
Met wat tegenslagen is Lesha Bosman, betrokken bij maatschappelijke wantoestanden, vrijdagmorgen 20 maart 2015 vanuit het stadhuis te voet op weg gegaan naar Den Haag. Een tocht van 120 kilometer. Op haar revers, een leeg bordje van keramiek [ontwerp Cor Unum] als symbool van noodlijdende burgers, zoals armoede, honger en bijv. de woonlastenproblemen.
Lesha gaat op stap met sympatisant An Lambers en Roderick Hilhorst, zelf ooit dakloze en nu gids bij  'De Verscholen stad', een stadswandeling langs zwerversplekken.

Oranjegalerij stadhuis
De kleine groep naast wethouder Eric Logister.
vlnr An Lambers, Roderick Hilhorst, wethouder Eric Logister en Lesha Bosman, de initiatiefneemster van de voettocht naar Den Haag.
Het afscheid en tevens de handdruk van de wethouder als teken van sympatie voor het initiatief van Lesha Bosman
.

foto's © paul kriele,  20 maart 2015.
 

Het idee van Lesha Bosman, redactrice bij de Bossche Omroep, ontstond door confrontaties met mensen die onder de armoedegrens leven. Geëmotioneerd vertelt Lesha op een bijeenkomst met de pers en wethouder Eric Logister over haar ervaringen die leidden tot dit initiatief. 'Dit kan toch niet dat mensen een maaltijd moeten overslaan.'
 
Van Mohamed Azharki, directeur van Zayaz, ontvangt zij bij haar vertrek zijn 06-nummer, in het geval zich een noodsituatie zou voordoen..'. zegt Azharki, die zich betrokken voelt bij de gedachten over bijv. de woonlastenproblematiek die Zayaz ook ervaart onder haar huurders. Azharki: 'Eén ding is me opgevallen: de kracht en je betrokkenheid. Dat vind ik prachtig en daarom doen we mee en ondersteunen we je.'

De hoop was dat Lesha, Roderick en An door staatssecretaris Jetta Klijnsma ontvangen zouden worden, maar die heeft afgezegd. Lesha hoopt op eet- en slaapplaatsen. Onderweg zal ze haar lege bordje tonen als symbool, maar ook als uitnodiging om een bijdrage.


Terug naar boven