Al 200 inschrijvingen voor Swim to Fight Cancer073

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2015 | Gewijzigd op: 22-04-2015
De tweede editie van Swimtofightcancer,die vorig jaar erg succesvol verliep [ruim 500 deelnemers] en ook nog eens een half miljoen opbracht, ondergaat een uitbreiding met drie steden. 'Den Bosch heeft bovendien de bekende hockeycoach Marc Lammers als voorzitter kunnen aanstellen en zwemkampioen Maarten van der Weijden blijft ambassadeur van de stichting. 

 


Hockeycoach Marc Lammers [*Den Bosch, 15 maart 1969] met Sjoerd Janssen. De tien-jarige Bossche jongen heeft al een aantal jaren een tumor achter zijn oog.
Hij gaat zich vol enthousiasme
inzetten als ambassadeur (Fighter) van de kids swim.


foto © henk van esch,  22 april 2015.
 

Op zondag 13 september vindt de tweede editie van Swim to Fight Cancer in ’s-Hertogenbosch plaats. De organisatie wordt aangestuurd door Marc Lammers, de kersverse voorzitter. In de voorinschrijving mochten deelnemers zich melden en dat heeft al 120 deelnemers en 20 business teams opgeleverd. Nieuw dit jaar is de kids swim voor 10 tot en met 15 jarigen.
Wegens succes vinden er dit jaar ook edities plaats in Apeldoorn, Dordrecht en Haarlem*. Bij iedere editie wordt aan het logo van Swim to Fight Cancer het betreffende kengetal toegevoegd. Vrijdag 24 april kan er voor de editie ’s-Hertogenbosch weer online ingeschreven worden via www.swimtofightcancer.nl.

Kids swim
Op veler verzoek vindt er dit jaar een swim plaats voor kids van 10 tot en met 15 jaar. De afstand en het exacte parcours worden nog bepaald. De kosten voor inschrijfgeld bedragen € 50 per kind inclusief een begeleider (minimaal 18 jaar) die het kind zelf mee moet nemen. Kinderen moeten minimaal € 100 per persoon aan donaties ophalen in plaats van € 250.

Nieuw van Swimtofihgtcancer
• Theater aan de Parade wordt start- en finish-home. 
• Met aantal partijen in de stad o Bourgondisch ’s-Hertogenbosch (zelfde weekend)
o Maritiem ’s-Hertogenbosch (weekend later)
lopen gesprekken over samenwerking
o Het evenement ‘Bosch Parade’ dat plaatsvindt op 18, 19 en 20 juni 2015 kijkt uit naar zwemmers van Swim to Fight Cancer die de boten van BoschParade willen/kunnen begeleiden.
 
* Swiminitiatief  verspreid zich over 't land
Op 29 augustus wordt er gezwommen in Dordrecht, op 30 augustus in Haarlem en op 20 september in Apeldoorn. De trekker van Swim to Fight Cancer in Dordrecht is Erik van Heijningen, voorzitter van de KNZB die verleden jaar in ’s-Hertogenbosch meezwom en meteen beloofde een mogelijke editie in Dordrecht te gaan onderzoeken.

Terug naar boven