Gastvrije initiatieven beloond met Goos Zwanikkenprijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2015 | Gewijzigd op: 23-04-2015
Tonny Williams en  Monica van den Wittenboer & Jorienne Winnubst zijn op woensdag 22 april 2015 op Landgoed Huize Bergen in Vught de Goos Zwanikkenprijs 2015*  toegekend. De twee gastvrije initiatieven waren gericht op daadwerkelijke aandacht voor cliënten. Daarmee sloten zij aan op het thema van 2015  'Gastvrije zorg'. 

De jury vond dat deze gedachte door Tonny Williams en Monica van den Wittenboer en Jorienne Winnubst het beste werden uitgedragen. 

Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij Ypse Tonny Williams ontving de prijs met name als stimulans om haar activiteiten gericht op het creëren van extra mogelijkheden voor cliënten.

Monica van den Wittenboer en Jorienne Winnubst, beide werkzaam bij Reinier van Arkel ontvingen de prijs voor hun initiatief om langdurig zorg ontvangende cliënten regelmatig te trakteren op lekkernijen die de cliënten zelf  lekker vinden. 


 
De prijswinnaars naast de naamgever Goos Zwanikken Rechts Tonny Williams daarnaast Monica Wittenboer en Jorienne Winnubst.
Middenin Goos Zwanikken

*Goos Zwanikken prijs
In 2009 is de Goos Zwanikken prijs in het leven geroepen om goede initiatieven van medewerkers, vrijwilligers en cliënten te stimuleren die betrekking hebben op cliënten/bewoners die langdurig van zorg afhankelijk zijn, zowel ambulant als klinisch.