13-jarige asielzoeker Brandon krijgt verblijfsvergunning

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2015 | Gewijzigd op: 18-09-2015
Brandon Karanja en zijn moeder krijgen een verblijfsvergunning. Dat heeft de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff esloten. Vandaag- vrijdagmiddag 18 september 2015-  heeft burgemeester Rombouts dit nieuws overgebracht aan de familie.
   Christine en Brandon Karanja.
 Burgemeester Rombouts ondertekent mede de petitie van leerlingen van de Kameleon die ze aanbieden aan de staatssecretaris.  

Burgemeester Rombouts: “In ’s-Hertogenbosch is veel actie gevoerd om uitzetting van Brandon en zijn moeder te voorkomen. Vandaag is duidelijk geworden dat al ons werk effect heeft gehad. Eindelijk duidelijkheid. Ik ben blij dat we dit goede bericht kunnen overbrengen en dat zij hier kunnen blijven.”

In 2008 is Brandon met zijn moeder uit Kenia gevlucht. Hun asielaanvraag werd door de rechter afgewezen. Onder andere basisschool De Kameleon en het actiecomité ‘Laat Brandon blijven ‘ hebben toen actie gevoerd. Burgemeester Rombouts heeft dat ondersteund en is zich voor Brandon en zijn moeder blijven inzetten. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt. Daarmee kan hij in schrijnende gevallen alsnog een verblijfsvergunning geven.