Stadhuis: Regenboogvlag hijsen op coming outdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2015 | Gewijzigd op: 09-10-2015
Op het bordes van het stadhuis werd vrijdagmiddag 9 oktober 2015 op de coming outdag de regenboogvlag gehesen. Dat gebeurde door wethouder Eric Logister en de algemeen directeur van het KW1 C Jeanette Noordijk. Er waren  vertegenwoordigers van  diverse [behalve de politiek] bij aanwezig.
Jeanette Noordijk en wethouder Eric Logister  hielden, voorafgaand aan de ceremonie een korte toespraak in de Oranjegalerij van het stadhuis. 

Links: Oranjegalerij stadhuis.
Er werden chocolade bolletjes met een roze dakje rond gedeeld.  vlnr Jan de Wit van Kabinetzaken algemeen directeur KW1-College Jeanette Noordijk en wethouder  Eric Logister. 

foto's © paul kriele, 9 oktober 2015.
Rechts: Voordat de vlag werd gehesen ontvouwden de vertegenwoordigers van de stichting Regenboog en van het comité  Roze Zaterdag Den Bosch-Oss, van Buddyhulp NO-Brabant en het Bossche COC, de regenboogvlag op het bordes van het stadhuis.

Links achter Jeanette Noordijk [KW1C], Bert Henkelman van de Paternoster, in zwarte trui Ivo van Harmelen en in roze jack Jolanda van Gool vice voorzitter van het COC en wethouder Eric Logister [voor de rode stadhuisdeur].
Rechts: achter de man met het blauwe jack -net zichtbaar- de Bossche COC-voorzitter Jan van Velthoven en daarachter Henk Engel, voorzitter van de stichting Buddyhulp NO-Brabant
.

foto's © paul kriele, 9 oktober 2015.

Wethouder Eric Logister begon met:'We kunnen voortaan beter van decoming outdag een coming out weekeind maken. Er is dit weekeind meer te doen, zoals morgen op T-day in de Muzetije . Dat is een conferentie over onder meer transgenders.
Het is goed dat we aan dit thema ruim aandacht besteden,' vervolgde Logister. 'De gemeente vindt het belangrijk een regenboogvlag te hijsen. Daarin zit het groen. Dat is mijn kleur, de kleur van de natuur en violet. Dat is de kleur van karakter. Als je die twee verbindt heb je trots. Dat staat voor je zelf, dat je er voor uitkomt. Als stad zijn we er trots op dat  Den Bosch als regenboogstad volgend jaar Roze Zaterdag  binnenhaalt.
Vandaag steken we als teken van trots en van verbondenheid de vlag uit.
Logister somde een reeks verenigingen op die zich inmiddels bij dit initiatief hebben aangesloten:
FC DenBosch, de VO- scholen, het KW1- College, De Hervormde Kerk, Brabant Zorg,  de tehuizen Nieuwenhagen en Noorderkroon OJC in Rosmalen, BVV, BOV, Wilhelmina, Maliskamp .

Jeanette Noordijk stipte aan dat '...er op het Bossche Koning Willem 1-College heel veel jongeren zitten, 13.000 intussen al. Jeugd tussen de 16-23 jaar. Die bevinden zich in een periode waarin ze ontdekken wie ze zijn en ontdekken wat ze willen zijn. Dat is lang niet altijd gemakkelijk.
Wij zijn als campus tegen discriminatie, vóór gelijkheid en vóór het verleggen van grenzen en we gaan vóór een betere wereld,' sprak de algemeen directeur van het Koning Willem 1-College.

   
 Een vlag hijsen is niet het dagelijks werk van een algemeen directeur in het onderwijs..

Van Eric Logister kreeg Jeanette Norodijk wat hulp.

foto's © paul kriele, 9 oktober 2015.
Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van betrokken organisaties [o.a.Jan vanVelthoven COC-voorzitter afd. Den Bosch] werd ivm de coming outdag een regenboogvlag vanaf het bordes van het stadhuis gehangen.


Terug naar boven