GGZ ontkent verband tussen AZC en verplaatsing cliënten Coudewater

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-10-2015 | Gewijzigd op: 27-10-2015
Met het belang van haar cliënten voor ogen heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen om de zorgactiviteiten op het landgoed Coudewater op andere locaties in de regio onder te brengen. Dat lig tal jaren in de bedoeling, aldus het persbericht van GGZ. De reden is namelijk dat voor een nieuw landgoed Coudewater het landgoed niet meer voldoet aan de eisen die de organisatie er aan stelt. Herinrichting en nieuwbouw zou ruim € 60 miloen gaan kosten.De plannen er weg te gaan liggen al vanaf 2014 op tafel.

Inmiddels zijn met de gemeente ’s-Hertogenbosch afspraken gemaakt om voor de zomer van 2016 tot een afgerond plan voor de herontwikkeling van het landgoed Coudewater te komen. Dit plan moet voor de lange termijn een duidelijk en duurzaam perspectief geven voor het gehele landgoed.

Coudewater als locatie voor een asielzoekerscentrum
Coudewater blijft onderdeel van GGZ Oost Brabant
Het besluit om de zorg te verplaatsen wil niet zeggen dat het landgoed geen onderdeel meer uitmaakt van GGZ Oost Brabant. De organisatie zal, in het belang van de huidige huurders en toekomstige gebruikers blijven werken aan een duurzaam perspectief van het landgoed.