Unieke samenwerking Vivent met Stichting Buddyhulp

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2016 | Gewijzigd op: 09-03-2016
Vanmorgen, woensdag 19 maart 2016, hebben de stichting Vivent en de Stichting Buddyhulp in het hoofdkantoor van de welzijnszorginstelling in de Rijnstraat een unieke samenwerking beklonken. Beide instellingen, de Stichting Buddyhulp, dat een vrijwilligersorganisatie is, en de professionele zorginstelling die betaalde krachten werkt, gaan buddy’s uitwisselen.
Met die beschikbaarheidstelling door Buddyhulp aan Vivent kan voor minder geld meer cliënten worden geholpen. Dit officieel geheten ‘Contract Onderaannemerschap’ is uniek in de huidige zorgwereld.


Het tekenen van
het 'Contract Onderaannemerschap'
tussen de stichting Vivent
en de Stichting Buddyhulp.
Rechts: Raad van bestuurslid
drs. Inge Fleischeuer van Vivent en
links Henk Engel, voorzitter
 van de stichting Buddyhulp.


foto © buddyhulp, 9 maart 2016.

Vivent is een zorgverlener die voor bijvoorbeeld eenzame en vervuilde patiënten professionele zorg verleent. Als die formele hulpvraag [bekostigd door ziekteverzekeraar] opgelost is, trekt Vivent zich terug.
Maar Vivent beseft dat vaak binnen een jaar de problemen [kunnen] terugkeren.

De unieke samenwerking houdt in dat in dat geval de stichting Buddyhulp met een van haar [vrijwillige] buddy's voor 1, tot maximaal 2 jaar, te hulp schiet hulp.

Het is voor het eerst in de zorgwereld dat een stichting met vrijwilligers voor deze cliëntengroep een buddy inzet waarbij zonder professionele zorg mensen toch ondersteuning krijgen.

Dient er zich na een jaar [of 2 jr.] een nieuwe  hulpvraag aan, dan zet ‘Buddyhulp’ bij deze cliënt een nieuwe buddy in.  Vivent en Buddyhulp willen voorkomen dat bij de cliënt de oude situatie terugkeert. 
De inzet van één en dezelfde buddy is aan een termijn gebonden, omdat anders tussen de cliënt en de buddy een meer permanente –vriendschappelijke –relatie zou kunnen ontstaan.