Jeugd gaat Vakwerkhuisje Limietlaan opknappen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2016 | Gewijzigd op: 13-03-2016
Een min of meer bekend erfgoedmonumentje is het vakwerkhuisje op de Limietlaan bij het clubhuis van de rugbyclub The Dukes. Door de in gebruikname van het nieuwe clubhuis van The Dukes mogen zij dit huisje als opslag gebruiken. Het dateert van de tijd dat hier het Sportterrein  's-Hertogenbosch lag, ruim 100 jaar geleden.
Er gaan stemmen op voor hergebruik, bijv. als soort horecapunt in een stadspark.


Door een initiatief van Imke Dillen en de herbestemmingsspecialist Ton Idding gaan jonge professionals er vanaf zondag 10 april a.s. mee aan de slag onder leiding van de kunstenaar Matthijs Bosmanen de fotograaf Peer Reede.

Op twee avonden vindt in dit buitenschools talentprogramma deze Erfgoedexpeditie plaats. Doel is jongeren innovatieve werkervaring te geven,een netwerk op te kunnen bouwen en uitwisseling van vakkkennis en expertise te verkrijgen.

Deze Erfgoed Expeditie wordt mogelijk gemaakt door de huurder The Dukes en de eigenaar Gemeente ‘s Hertogenbosch. 

Jongeren van 17-26 jaar van uiteenlopende disciplines, kunnen zich tot 28 maart  aanmelden [motivatie + CV] bij schrover@herbestemmingerfgoed.nl .

Zondagmiddag 10 april vindt met de geselecteerde jongeren de kick- off plaats, waar zowel de leden van The Dukes, de buurt en de eigenaar welkom zijn.

Om 13.30 uur is de première van de nieuwe Bossche documentaire “Maak je stad”, waar deze Erfgoed Expeditie onderdeel van uitmaakt

 Meer info : https://droomstaddenbosch.nl/droom/bouwritueel-vakwerkhuisje