Aprilgrappen van Vrije Media Groep tv en Artishock

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-04-2016 | Gewijzigd op: 02-04-2016
Vandaag vielen ons twee aprilgrappen op:
In de Prins Bernhardstraat, de aanloop naar de parkeergarage Wolvenhoek, hielden vanmiddag mannen in oranje hesjes auto’s aan, die slechts 1 of hooguit twee personen bevatten .
‘Door een nieuw gemeentelijk beleid mag in de parkeergarage Wolvenhoek auto ’s met zo weinig inzittenden daar niet meer parkeren,’ zegt de man in het oranje hesje. ‘U dient naar de parkeergarage Sint Jan te rijden. U wordt in de garage Wolvenhoek hierop door Stadstoezicht gecontroleerd.. Om u wagen toch vol te krijgen kunt u een deelauto-vrijwilliger lenen.’
 


Mannen in oranje hesjes houden in de Prins Bernhardstraat auto's aan met slechts 1 of  hooguit 2 inzittenden.
En spreken hen aan op een-gezien de nieuwe parkeerregels-  te lege auto voor de parkeergarage Wolvenhoek.
40 keer gefopt
Op de stoep van de Waterstraat staan drie vrijwilligers klaar, die om beurten- als vrijwilliger- instappen om aan die regel te voldoen. ‘Negentig procent van de mensen trapt erin. In een uur tijd is er zo'n veertig keer een vrijwilliger ingestapt’, vertelt 'verkeersregelaar' Maurice van Dinther van Artishock.
Gratis parkeerkaart
Bestuurders die in de 1 april-grap trappen, krijgen bij het uitstappen van de deelauto-vrijwilliger een kaartje waarop staat dat het een grap is. Daarnaast ontvangen zij een gratis parkeerkaart voor parkeergarage de Sint Jan.

 

-Links: De bestuurder wordt overtuigd
een deelauto vrijwilliger mee te nemen.
Die stapt overigens bij de garage
weer uit als de bestuurder in de grap trapt.
-Rechts: De deelauto vrijwilliger
stapt in de auto om hem 'vol' te krijgen..

 
De gemeente en Stadstoezicht hebben voluit met de stunt meegewerkt .
Er is op 1 april 2016 meer aandacht voor de parkeergarage St. Jan getrokken. .. Dat doet het pr-, en communicatie-, en evenementenbureau Artishock goed !


Lokale Omroep
De andere grap was de uitnodiging van de [lokala ] zender V.M.G. tv, ofwel de Vrije Media Groep aan de plaatselijke pers om op 1 april naar het Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel te komen... voor een kennismaking met een nieuwe lokale omroep, als concurrent van TV73 en Boschtion, zoals de uitnodiging schrijft.

De Bossche Omroep, Brabants Dagblad, Spot-Den Bosch en LTV reageerden uiteraard uit  nieuws- gierigheid. Maar ook uit achterdocht omdat de afspraak op vrijdag 1 april viel. Ze kwamen dus niet opdagen. Alleen Bastion Oranje ging er op af om polshoogte te nemen.
In de zaal van de Helftheuvel zaten Roel Korterink en Roland Hoogeboom van V.M.G. tv klaar om een toelichting te geven op hun werk en de organisatie. Beiden zijn door hobby en ambitie geroepen voor dit vak en hebben al enige jaren ervaring achter de rug: Roland als ICT-er en Roel als fotograaf en mediaman.
 Twee van de acht leden tellende staf van V.M.G.tv links Roel Korterink en rechts Roland Hoogeboom.

foto © paul kriele,1 april 2016.

 
Het komt er op neer dat V.M.G tv merendeels evenementen verslaat vaak ook faciliterend werkt en daarnaast gebruik maakt van collegae mediagroepen, onder meer Nijmegen HDtv, TV Schijndel, Berglink Media College en General News Services [GNS]. Roel Korterink noemt hen partners.

V..M.G. tv, dat bestaat uit een team van zes heren en twee dames heeft ook een site waarop inkijk in werk en organisatie wordt gegeven en links staan die naar you tube verwijzen voor de tientallen door hen gemaakte reportages. Geen nieuws, meer evenementen, zoals Jazz in Duke Town en andere muziekfestivals, carnaval, Bosch Parade, de Nijmeegse Vierdaagse e.d. .
V.M.G. TV start de uitzendingen per 1 mei 2016 op kanaal 49 van Ziggo. Voor meer info V.M.G. tv www.vrijemediagroep.nl
 Terug naar boven