Nieuwe editie Vrijwilligersacademie073

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2016 | Gewijzigd op: 03-04-2016
Van 11 t/m 15 april 2016 gaat er weer de jaarlijkse Vrijwilligersacademie van start. Op deze succesvolle 'kennismarkt'   nemen honderden vrijwilligers en studenten dagelijks deel aan tientallen [65] workshops en presentaties.
Doel van de academie is de vrijwilliger [in de sport, buurtwerk, zorg en welzijn], die met steeds meer gecompliceerd werk heeft te maken een betere ondergrond te bieden door bijscholing. Dat vergroot hun kennis en ervaring en het biedt de aankomend professionals [studenten Social Studies en Juridische richting] meer training en deskundigheid.

Op maandag 11 april 2016 opent de directrice van de AVANS Hogeschool, Elaine Toes, de vierde editie van de Vrijwilligersacademie073. Daarna volgt er een act van stadsentertainer HansTervoort.


De meeste porgrammaonderdelen vinden plaats op AVANS Hogeschool aan de Hervensebaan [Hervenplein 2 ].
*De Vrijwilligersacademie is een coproductie van Avans Hogeschool, Galant, Vivent, Van Neynselgroep, Reinier vanArkel,  Servicepunt Vrijwilligerswerk Vught, Cello en Divers.

>>Zie ook www.vrijwilligersacademie073   en @academie073

Op het slotfeest van vrijdag 15 april op de locatie Onderwijsboulevard treedt wederom Hans Tervoort en ook de band Dondersteen op. Deelnemende studenten  en vrijwilligers kunnen meedoen aan de realisatie van het schilderij Tuin der lusten.

Fragement uit bericht van 19 april 2015: Record deeelname voor VrijwilligersAcademie073! 2015
Niet minder dan 856 vrijwilligers, studenten, beroepskrachten en docenten van Avans en diverse zorg– en welzijnsinstellingen namen in de afgelopen week in de Avans Hogeschool deel aan 75 workshops. De gemiddelde waardering lag op 8,9 !


Fragment uit bericht van 14 april 20-14:  van artikel Vrijwilligersacademie wint  AVANS -innovatieprijs.

De VrijwilligersAcademie beleefde een succesvolle week [7-11 april 2014] met als kers op de taart het winnen van zowel de Avans innovatie- als de publieksprijs! De week is bestemd voor vrijwilligers uit Den Bosch en omgeving en studenten van de opleiding Social studies / Avans Hogeschool Den Bosch. Ruim 700 vrijwilligers waren (opgeteld) 2400 keer aanwezig bij de ruim 80 workshops/presentaties! De VrijwilligersAcademie is een samenwerking van professionals van diverse organisaties, vrijwilligers, studenten en docenten*.