Starters4Communities: met feest ! geld inzamelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2016 | Gewijzigd op: 19-04-2016
Op vrijdag 22 april 2016 is er in de Koningstheater Academie een door de Starters4Communities opgezet feest[FUNd-raising] met als doel geld in te zamelen om de stad door sociaal ondernemen nog mooier  te maken.
De Starters4communities organiseert een
Fundraising-feest in de Koningstheater Akademie

De Starters4Communities helpt starters op de arbeidsmarkt te verbinden aan wijkinitiatieven, maatschappelijke opdrachten en sociale ondernemingen. Een sociaal ondernemende wereld creëren, waarbij vraagstukken van onderop worden opgepakt.

Het trainingsprogramma loopt - na gestgart te zijn in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, nu ook voor de tweede keer in Den Bosch. Tijdens deze editie worden 12 starters in vijf maanden klaargestoomd voor het sociaal ondernemerschap.

Naast leren over sociaal ondernemerschap, ondersteunen de starters de komende maanden namelijk ook bestaande initiatieven bij hun hulpvraag: Oosterplas Doet, Kinderboerderij ’t Veldje, stichting Ismes, de klussendienst Hambaken en wijkkrant Oost.
Deelnemers Nicole de Pree en Nuala Burns zijn unaniem: ‘Starters4Communities biedt ons niet alleen de mogelijkheid meer te leren over het sociaal ondernemerschap; het verbindt ons ook aan de hulpvragen van bestaande initiatieven.
 
Om haar programma te kunnen realiseren is het doel vóór 3 mei € 20.000 in te zamelen. Na één week crowdfunden staat de teller al op 23%. Tijdens het FUNdraiserevent op 22 april hopen de starters met de hulp van vele vrienden, familie en geïnteresseerden nog een mooie klapper te maken.

Meer info via starters4communities