Vrijwilligersacademie ook door het jaar heen

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2016 De VrijwilligersAcademie begint na de succesvolle vierde editie [week 11-16 mei 2016] waaraan 1.000 vrijwilligers deelnamen en er 70 lezingen, trainingen en workshops  werden gegeven, vanaf 1 mei 2016 met een verdieping en scholing door het jaar heen. Die aanvullende aanpak krijgt de naam 'Vrijwilliger On Tour'.
 
Iedere week worden aan vrijwilligers 2 à 3 lezingen, workshops, trainingen aangeboden, bedoeld als scholing, informatie, ontmoeting, kennis verbreding.
Daarnaast is ook een creatief en cultureel aanbod voor vrijwilligers: wandelingen, rondleiding in musea, bijwonen van try-outs van voorstellingen, bedoeld als waardering voor de vrijwilligers.

De Vrijwilligersacademie On Tour gaat zich in plaats van specifiek op zorg- en welzijnssector, voortaan ook richten op de culturele- en sportsector. Op termijn streven we naar een Vrijwilligersacademie voor alle Bossche en Vughtse instellingen.
De organisatie van de Vrijwilligersacademie komt in handen van Divers/ Galant. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de deskundigheid binnen de instellingen.