Petitie van inwoners van Maliskamp over klein AZC op Coudewater

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2016 | Gewijzigd op: 11-05-2016
Voorafgaand aan de raadsvergadering van 10 mei 2016 heeft vice vooriztter Ard Schilder van de wijkraad Maliskamp in het Bestuurscentrum aan burgemeester Ton Rombouts een petitie overhandigd. In de petitie pleit de wijkraad onder meer voor kwaliteit van het nieuwe AZC op Coudewater en voor 'een centrum naar eigen maat', dwz 300-400 asielzoekersplaatsen*.
De petitie wordt gesteund door 700 [232 handtekeningen en 482 digitale steunbetuigingen] bewoners van Maliskamp en daarbuiten.
Schilder: 'We hopen dat onze aanbevelingen door de raad serieus worden genomen, maar we hebben geen illusie omtrent het aantal plaatsen..'..

Het aanbieden van de petitie van 700 van de 1.000
 
inwoners van Maliskamp aan burgemeester
Ton Rombouts in het Bestuurscentrum
.

foto © paul kriele,  10 mei 2016.

* Ook wil Maliskamp een geleidelijke opbouw van het nieuw in te richten AZC op Coudewater, geen noodbouw en behoud van het open - landschappelijke-  karakter van Coudewater en het opknappen van de bestaande bouw.
Rombouts antwoordde diplomatiek dat hij het erg op prijs stelt  dat '...Maliskamp zich in het Bestuurscentrum laat vertegenwoordigen. Dat is precies wat de kunstenaar en de architect van dit bestuurscetrum hebben bedoeld: het ontmoeten van bestuurden en bestuurders. 
We erkennen hierin uw wensen. We zullen deze petitie aan de raadsleden verstrekken,' aldus Rombouts, die hen een compliment gaf voor de constructieve bijdrage.