Jaarlijkse Binnendiezetocht voor 120 cliŽnten van Cello

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2016 | Gewijzigd op: 19-09-2016
Maandagmorgen 19 september 2016 rond 10.00 uur vertrok de eerste boot van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch vanaf de steiger bij de Zusters van de  Orthenpoort voor een rondvaart over de Binnendieze.  Vanmorgen maken circa 120 cliënten van Cello een tocht over de Binnendieze. Dat is mogelijk door de samenwerking met Kring  Vrienden van 's-Hertogenbosch, een 25-tal  studenten VeMa  [Veiligheid en Vakmanschap]nivo 3 van het Koning Willem1 College.

   
 Met de inzet van 25 studenten VeMa van het
KW1-College gaan de cliënten van Cello  in de boot.

foto's ©paul kriele, 19 september 2016.
 

De cliënten,van Cello [Mariapoord] en enkele ALS patiënten  wordenmet persoonlijk vervoer of met busjes en taxi's aangevoerd. In het poortgebouw van de Zusters van de Orthenpoort worden ze met koffie onthaald en vervolgens door de studenten via een houten trap naar de steigers begeleid.   De schippersvan 'de Kring' varen een tocht 'van vijf kwartier door de Binnenstad, aldus begeleider van de Kring Ruud Bokelo, die er aan toevoegt dat dit vijftiende keer is.
Beleidsontwikkelaar van het KW1C Jordi Palthe is de coördinator en kontaktpersoon voor de studenten en Rick van Loon hun docent VeMa. Hun inzetvloeit voort uit  de toekomt gerichte functie als of [onder-]officvier waarin maatschappelijke ondersteuning van hen wordt verwacht .