Provinciehuis: Bijeenkomst professionals & vrijwilligers in de zorg

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2016 | Gewijzigd op: 27-09-2016
Met als doel om de Bossche professionals met de vrijwilligers uit de informele zorgorganisaties kennis te laten maken hebben Humanitas, Ismes, Buddyhulp en de Gemeente op donderdagmiddag 29 september in het Provinciehuis een kennismakingsmiddag georganiseerd. Die begint- in deze week van de eenzaamheid- met een welkom en een aftrap van de campagne ‘Samen is leuker’ door wethouder Paul Kagie [o.a. van Welzijn en Zorg]. Daarin wordt aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid.

In het provinciehuis komen donderdagmiddag
29 september 2016 Bossche professionals
en Bossche vrijwilligersorganisaties
voor een kennismakingsbijeenkomst
bijeen onder het motto 'Samen is leuker'. 
foto © olaf smit

 

In de grote hal staan stands van veertig vrijwilligersorganisaties in de zorg. Er worden workshops [over onder meer autisme en eenzaamheid] gehouden.
De opzet is dat de vrijwilligersorganisaties zich presenteren aan ‘de professionals', zoals de sociale wijkteams, buurtverenigingen, de wijkagent, huisartsen, praktijkverpleegkundigen en buurtwerkers. Daarmee geven zij hun positie aan en verduidelijken hun mogelijkheden in het maatschappelijk veld. Ze willen daarmee bereiken dat ‘de professionals’ soepeler hun cliënten doorverwijzen.

>>Zie ook www.s-hertogenbosch.nl/samen-is-leuker
>>Zie ook het filmpje op youtube: Eenzaamheid
.