Ceremonie rond hijsen regenboogvlag op Stadhuisbordes

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2016 | Gewijzigd op: 06-10-2017
Vrijdag 7 oktober 2016 werd tegen 13.45 uur, na enkele toespraken, het vertonen van een filmpje van jongeren, die uit de kast zijn gekomen, en na een koffie met roze Bossche bol, op het bordes van het stadhuis de regenboogvlag gehesen.
Die vlag is het symbool van emancipatie, vrijheid [respect] en acceptatie van transgenders, homo’s, lesbo ‘s en bi-seksuelen, kortweg LHBT].

Op deze coming out dag, die eigenlijk pas dinsdag 11 oktober is, benadrukte wethouder Eric Logister nogmaals dat we niet alleen vandaag, ook niet alleen op Roze Zaterdag [24 juni 2017], maar het hele jaar door met respect met elkaar behoren om te gaan.

In dat streven noemde Logister ook ‘de rode lopers ‘die bij zorginstellingen worden uitgelegd, zoals Vivent, Noorderkroon en Nieuwenhage. ‘Het gaat zoals het moet gaan in de stad,’zei Logister die daarmee een bruggetjes sloeg naar de jeugd.
De wethouder besloot –voordat hij Roze Zaterdag 2017 belichtte- met : ‘Vandaag vieren we dat we ons zelf mogen zijn, elkaar waarderen en dat uit [blijven] dragen.

Bordes Stadhuis
Het hijsen van de regenboogvlag
symbool voor  respect, waardering en acceptatie.
vknr wethouder Eric Logister,  Romilda Mulder van Jongerencentrum De Poort en Joke van der Beek als de pas benoemde voorzitter van Roze Zaterdag Den Bosch.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2016.

Roze Zaterdag 2017
Roze Zaterdag 2017 belooft een mooi feest te worden niet alleen op zaterdag, dat hele weekeind. En we maken er een Roze jaar van,’ sprak Logister optimistisch.
Nieuw bestuur Roze Zaterdag Den Bosch
De nieuw benoemde voorzitter van Roze Zaterdag Den Bosch, Joke van der Beek hield een warm pleidooi voor die vieringen. In haar promotioneel verhaal stelde zij alvast het bestuur van de stichting voor:
Emiel Hulshof, de secretaris. ‘Dus als je geld nodig hebt,’ riep Van der Beek door de zaal. Dan moet je bij Emiel zijn….’
Gaby Vereijken, de coördinator van de werkgroepen, en Jeanette van der Sanden in een onmisbare rol als secretaris.
Van die berichtgeving stapte Van der Beek over naar het program –‘waar de hele stad aan meedoet.. ’-van Roze Zaterdag 2017. Dat staat ook elders te lezen: roze zaterdag 2017 of  Roze Zaterdag

Van der Beek besloot met: ‘ Alles wat er is, de hele stad doet mee in de week van zaterdag 24 juni 2017.. Maar er is nog veel geld nodig, niet waar?’ Emiel Hulshof’
Vanuit de ‘doelgroep’ jeugd waren ook leerlingen, docenten en rectoren van het Sint Janslyceum en KW1-College aanwezig. In die doelgroep stak de toespraak van de jongeren ambassadeur Ruben van de Bulck inhoudelijk en qua presentatie boven de rest uit.


-Hierboven: De twee belangrijke sprekers op de  jaarlijkse coming out dag in het stadhuis [die is feitelijk pas dinsdag 11 oktober ..]  Links Ruben van de Bulck die als Jongerenambassedeur een oproep deed aan de jongeren zich aan te melden om mee te doen met de inspraak richting gemeente, bijv. om te pleiten voor een beter uitgaansleven voor jongeren.
Maar we hebben ook werkgroepen
voor arbeid en cultuur, aldus Ruben.

-Rechts boven: De nieuwe voorzitter van
Roze Zaterdag Den Bosch, Joke van der Beek.

-Rechts: Voor de gasten stond koffie
met een roze chocolade bolletje kleaar.


foto's © paul kriele,  7 oktober 2016.
 

Jongerenambassadeurs
Ruben van de Bulck van de Jongerenambassadeurs DenBosch [JADB]
gaf een inkijk in wat deze bevlogen jongeren doen. Er zijn 15 ambassadeurs, die gevraagd of ongevraagd advies geven aan de gemeente, sprak Ruben. ‘ Dat kan zijn op gebied van arbeid of cultuur. We werken mee aan Roze Zaterdag en we hebben als ambassadeurs nog een regenboogsessie gehouden over een beter uitgaansleven voor jongeren,’ aldus Van de Bulck.
Tot slot deed Ruben een oproep aan de jongeren om actief te worden bij de inspraak richting gemeentelijk beleid.

Stefan van de Broek [van de Werkgroep Jongeren] leidde een speels en soms komisch gebracht filmpje in.Bedoeld om jongeren te helpen bij hun acceptatie van hun geaardheid. Een vijftal puberjongens en meisjes vertelden hoe hun coming out was verlopen. Stef: ‘We kozen voor deze aanpak omdat het de beste manier is waarmee je jongeren aanspreekt’.

Nogmaals regenboogvlag hijsen

Op dinsdag 11 oktober2016 zal wethouder Logister samen met de voorzitter van FC Den Bosch, Maarten Cooijmans en de algemeen directeur Edward van Wonderen in stadion De Vliert ook de regenboogvlag hijsen. De gemeente heeft evenals FC Den Bosch het respectvol met elkaar omgaan als speerpunt in haar beleid aangenomen.


Terug naar boven