Gemeente opent op zes locaties info-balie voor sociaal domein

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2017 | Gewijzigd op: 28-01-2017

In de stad komen op zes locaties soms op bestaande punten, een balie voor  het sociaal domein.  Dat is tweeledig bedoeld zowel voor de burgers die er om hulp of wegwijs kunnen vragen als het om zorg [bijv. WMO, thuishulp,verslaving  ondersteuning]  gaat en voor de werkers in de zorg  [1e en  2e  lijns ] en de beroepskrachten. Voor hen betekent een dergelijke uitvalsbasis ook een onderling ontmoetings- en overlegpunt, zo lichtte wethouder Paul Kagie donderdagmiddag 26 januari 2017 dit plan toe. 

Afbeelding bij het voorstel waarin de lijnen
naar en vanaf het wijkpunt worden geschetst. Middenin het nieuw wijkpunt sociaal domein.
............................................................................................
 
 

De organisaties die het betreft zijn: MEE Juvans, Divers, GGD en de  gemeente en voor de  2e lijn: Centrum voor Traject en Bemoeizorg en de ambulante werkers [FACT-teams] van de GGZ. Maar ook een wijkagent of verpleegkundige kan er terecht om informatie uit te wisselen of om advies in te winnen. Globaal gaat het in totaal om 70 medewerk[st]ers.`Het helpt de burgers in de doolhof aan instanties en er kan sneller op hulp worden ingezet. Het gaat -verdeeld over de stad-om de Schans [Maaspoort], de Helfheuvel,  Perron 3 in Rosmalen, het pand van MEE op de Teunislaan, Reinier van Arkel in de Bethaniëstraat  en in Oost in de Van Broeckhovenlaan het voormalig schoolgebouw.

.
Dit idee is ook een gevolg van gesprekken met de bewoners en de vrijwilligers in de zorg die het prettig vinden om op deze manier geholpen te worden, resp. te kunnen werken. In sommige gevallen kan door een samengaan zelfs bezuinigd worden op kantoorruimte, geeft de wethouder aan..
‘Het traject is hier en daar al ingezet, maar het is,’ aldus wethouder Paul Kagie, ‘ook een groeiproces van bijbouwen, bijstellen en optimaliseren. De steunpunten in Engelen en Empel, die een dagdeel per week open zijn, blijven gehandhaafd,' zegt Kagie.