Boek rond 21 jaar Mooi zo, goed zo.

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2017 | Gewijzigd op: 14-02-2017
Rond het 21-jarig bestaan van Mooi zo, goed zo is het boek 'Versier de stad' uitgegeven. Aanleiding was het onderzoek naar effecten en de impact van deze sociaal maatschappelijke gerichte stichting. Voor het vastleggen van die effecten zijn dertig interviews afgenomen bij bedrijven, de gemeente, het verenigingsleven en instellingen.  Daarnaast is gebruik gemaakt van archieven van het Stadsarchief en van Mooi zo, Goed zo.

Omslag van 'Versier de stad',  uitgegeven
bij gelegenheid van 21 jaar Mooi zo, goed zo.

......................................................................................................
 

De titel 'Versier de stad' is ontleend aan een citaat van Piet Thönes [1921-1995]: ' Als we aan onszelf twijfelen, vernielen we de stad, en als we in onszelf geloven geloven we in de stad en versieren haar met beelden, klokken, uithangborden etc.' Verder is de titel een verwijzing naar de dagelijkse praktijk van Mooi zo, goed zo:  het verleiden van mensen om net iets meer dan het gangbare te doen voor de eigen omgeving en voor elkaar.

In het 88 pagina's tellende boek komen onder meer burgemeester Ton Rombouts [Of Mooi zo, goed zo over tien jaar nog bestaat. Ik sluit het niet uit. Maar ga allianties aan.'], Hans Smith, Joep Chappin ['Netwerken is nét werken. Het gaat vanaf de jaren negentig weer goed met de stad'.'] en Marc Hoedemakers aan het woord
De redactie bestaat uit Frans van Gaal [met impressie van  de sociaal economische ontwikkeling van de stad 1944 -1996], Lucas Meijs en Wendy Stubbe.