Voettocht Den Bosch Nijmegen door Syriėrs voor pater Frans

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2017 | Gewijzigd op: 08-04-2017
Vanmorgen, vrijdag  7 april 2017 begon vanaf  de Parade een voettocht door -afwisselend- 240 Syriërs ter nagedachtenis aan Pater Frans van der Lugt, die  op 7 april 2014 op 75-jarige leeftijd  in Homs werd vermoord. Het is ook een herinnering aan eerder voettochten -masir genaamd], die zij samen met de pater al in Syrië hadden gelopen. Voor pater Frans betekenden die tochten,  naast ontmoetingen, ook een vorm van uitwisseling en het delen van gedachten onder elkaar.

Dit keer kozen zij voor Nederland en speciaal Den Bosch, om meer van het land, waar de Pater Van der Lugt vandaan kwam, te leren.
De groep bestaat uit diverse nationaliteiten van gevluchte Duitse Syriërs, en speciaal uit Engeland overgekomen jongens en meisjes in de leeftijden van de 20-30 jaar.

Een twintigtal, van de 240 Syriërs
die ter nagedahctenis aan hun vermoorde docent, mentor, vriend, pater Frans van der Lugt een voettocht maken van Den Bosch naar Nijmegen
.

foto © paul kriele, 7 april 2017.
....................................................................... 
 

Vrijdag 7 april 2017 begon met een herdenkingsdinst in de Sint Jan. Zaterdag loopt de route van Hevloirt naar Heeswijk en zondag  naar Sint Agatha. De voettocht wordt dinsdag afgesloten met  een slotfeest in Nijmegen waar pater Frans studeerde. Zijn noviciaat had hij in Mariëndaal in Grave.  

Pax Christi ondersteunt de tocht. De pater zette zich met name in voor kinderen met leerproblemen. In de groepen zitten dan ook oud-studenten die met de pater als mentor, of docent of als vriend te maken hebben gehad. Voor velen van hen w as hij een inspirator,