16 gemeenten: extra investeren in jeugdhulp

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2017
16 gemeenten* in Noordoost Brabant en 88 aanbieders gaan extra investeren in in jeugdhulp. Ze zien dat  er-ondanks de lopende hulp- ook mismatches zijn tussen vraag en aanbod. En dat jongeren niet altijd op tijd de hulp krijgen die nodig en gewenst is. De 16 gemeenten willen voor 2017 extra  €11,9 miljoen en 2018 extra  € 9,6 miljoen beschikbaar stellen.  

Dat betekent:  zorgen voor kortere wachttijden en dat de jeugdigen zoveel mogelijk de hulp krijgen die nodig en gewenst is, dat ze minder vaak achter het net vissen omdat de gevraagde hulp niet (meer) voorhanden is, of niet terecht kunnen dicht bij hun woonplaats. 
 
Veranderingen
De zorgaanbieders en de gemeenten gaan dingen anders inkopen of anders organiseren, zodat het aanbod voor de jeugdigen ook in hun eigen regio plaats vindt. en zij daar kunnen blijven.  De hulp gaat voortaan ook in een in een lichtere vorm gebeuren. De jeugdhulpaanbieders gaan onderling meer samenwerken. 

De gemeenteraden nemen voor half juli hierover een besluit.  
 
*Het betreft de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’sHertogenbosch, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint-Anthonis, Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Uden en Vught