Parade: Expo albinisme in Tanzania van Liliane fonds

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2017 | Gewijzigd op: 20-09-2017
Na een opdracht door het LiIiane Fonds aan voormalig NOS -presentatrice  Sacha de Boer die zich als fotograaf ontwikkelde, is het resultaat van haar bezoek aanTanzania op de Parade in een expostie te zien. Daar staan ook geluidszuilen die met een app bedienbaar zijn en waarmee  verhalen van kinderen  met albinisme  zijn te beluisteren. De titel van de expositie is 'Leven in de schaduw'.
Parade

Opening door burgemeester Ton Rombouts van de expositie 'Leven in de schaduw'. vlnr.: Xueli Abbing, burgemeester Ton Rombouts en Jaap Jongbloed.

foto © henk van esch, 20 september 2017.

.......................................................
 Vanmorgen woensdag 20 september 2017, heeft burgemeester Ton Rombouts met de directeur van het Liliane Fonds Kees van den Broek, de expositie geopend. 

Albinisme is een voor bepaalde Afrikaanse bevolkingsgroepen bedreigend verschijnsel, dat soms leidt tot vooroordelen en geweld.  Dat leidt er weer toe dat deze kinderen verborgen worden gehouden  of worden verbannen.  

De expositie  'Leven in de schaduw' duurt nog tot 16 oktober 2017.

   
Parade
Het plateau van de expositie 'Leven in de schaduw' op  de Parade met de zuiltjes waaruit men via een app de verhalen van Tanzaniaanse kinderen met albinisme kan beluisteren.

foto's © paul  kriele, 20 september 2017.
......................................................................................................
 

De expo is een voortvloeisel uit de samenwerking tussen Liliane fonds en Human Watch Rights die kinderen met albinisme steunen.  

Terug naar boven