Proeven aan werk op Zorgboerderij De Locatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2009 | Gewijzigd op: 06-06-2018
Op de Zorgboerderij 'De Locatie' op het  grondgebied van Vlijmen [De Gemeint] nabij het Engelermeer gaan 7 leerlingen uit de succesklas van het Koning Willem1-College  een dag werken. De Zorgklas bevat een groep jongens en meisjes die hulp nodig hebben bij het kiezen van een opleiding. Ze zijn bijv. uitgevallen in hun studie door problemen thuis, het nog geheel onvoorbereid zijn na het vmbo voor een verder studie, gebrek aan sociale vaardigheden e.d. .
Door via 'Mool zo, Goed zo' nuttig werk te kunnen doen, krijgen ze meer ervaring en sociale vaardigheden en ondervinden waardering uit hun directe omgeving.  Die 'stage' helpt hen bij hun keuze welke sector bij hen past

In de Zorgboerderij De Locatie wonen -begeleid-  4 jongeren [max. 18 jaar] zelfstandig, maar draaien mee in een gezin met kinderen en helpen mee in het reilen en zeilen van de boerderij. De Locatie heeft nog meer mogelijkheden, zoals  naschoolse opvang kampeleren, dat is een combinatie van camperen en leren, teambuilding en buitensporten.


De Zorgboerderij De Locatie die op initiatief van de vroegere boerin, die ook in de jeudzorg werkzaam was, startte, ligt   -vanuit Den Bosch gezien - net over de linker Maasoeverweg, aan de zuidkant van het Engelermeer in De Gemeint in Vlijmen.
Op het erf van de boerderij staan onder meer een Indianentent [Tipitent], een Mongolentent  [Gertent], zo vertelt projectleidster van de Stichting 'De Locatie' Susanne Veldhuizen [r] tijdens een rondgang over het terrein. Samen met de stagiaire, de 3e jaars SPH, Femke Mulders [l], verricht zij dit specifiekke werk
.
foto's © paul kriele, 20 april 2009.
-----------------------------------
Niet op tijd komen opdagen
Op maandag 20 april 2009 zou de succesklas van het Koning Willem1-College een dag komen meelopen.  Deze zgn. klas van uitvallers wordt hen via de stichting 'Mooi zo, goed zo' deze kans geboden. Een werkdag op een boerdrij biedt hen een opstapje voor een vervolgstudie en ze krijgen daar meer ervaring bij het leggen van sociale kontakten en het nemen van -maatschappelijke- verantwoordelijkheden.
Maar de groep van 7 jongeren kwam die maandagmorgen 2 uur te laat. Dat vond een geïrriteerde projectleider van 'Mooi zo Goed zo', Jan de Rond een slechte start en reden hen terug te sturen. De 7 mogen nadenken hoe ze nu verder willen. 
Excuus aangeboden
De leiding van de Succesklas heeft maandagmiddag 20 april 2009 haar excuses gemaakt en wil graag op maandag 11 mei alsnog aan de slag gaan op de Zorgboerderij.

Terug naar boven