Kennismakingsdiner door en voor Nieuwkomers

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2018 | Gewijzigd op: 25-02-2018
In de Museum Brasserie van Het Noordbrabants Museum wordt begin maart door een 40-tal nieuwkomers een 'kennmismakingsdiner' bereid. Bijkomend doel van dit culinair event is dat zij ook kennismaken met de Nederlandse cultuur  en met elkaar. De doelgroep is veelzijdig, zowel qua geboortestreek als door hun achtergrond/opleiding.

Daan Schouten, manager bij Maison van den Boer, organiseert binnenkort in Het Noordbrabants Museum een kennismakingsdiner voor nieuwkomers.

Daan Schouten, manager bij Maison van den Boer, die in het museum de catering en horeca verzorgt is de inifiiatiefnemer. Daan is zelf van onderaf aan in de bediening begonnen en heeft het bij Hutten al tot manager gebracht. Binnen de horeca zijn tal van mogelijkheden, aldus Daan Schouten. 'Als je maar wilt.'
Met deze opzet doet Maison van den Boer ook aan maatschappelijk ondernemen. Schouten:'Een van mijn leerlingen is een jongen uit Irak die binnenkort zelf een presentatie geeft aan het team dat vast in het museum werkzaam. Dat gaat  over diens achtergrond en het waarom van zijn vlucht uit Irak. En dat allemaal al in het Nederlands..'

Voor Daan zit er bovendien ook nog een eigen motief aan vast. Omdat er in de horeca een tekort aan personeel bestaat hoopt hij met deze kennismaking personeel te trekken. Ook biedt hij aan mensen die werkloos zijn een basisopleiding aan tot kok. 'Het mooie van de horeca is dat er daar zoveel verschillende functies te bieden valt,' aldus de inventieve horecabaas. Je doet er óok veel sociale kontakten op. Ik vlieg binnenkort zelf voor een cateringopdracht naar het buitenland.'